Krimi15. december 2020

Sådan blev smukke Sahar til ”Zombie Angelina Jolie”

Det er meget svært at få øje på behovet for at justere noget som helst, når man kaster et blik på gamle billeder af den 19-årige iranske influencer Sahar Tabar
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/untitled_39.jpg
 Foto: Instagram

Smukke brune øjne i et harmoniske ansigt med en lille blidt smil.

Sådan ser kvinden med det borgerlige navn Fatemeh Khishvand ikke ud længere.

I flere år har hun brugt sine sociale platformen til at kæmpe for kvinders rettigheder i Iran, men blev mandag dømt til 10 år bag tremmer for ”blasfemisk indhold”.

Hendes historie – og den online persona Tabar – tog sin begyndelse i 2017, da hun påstod at have være igennem hele 50 operationer for udseendemæssigt at nærme sig sit store idol – Hollywoodstjernen Angelina Jolie.

Løj om indgreb

Hurtigt fik hun øgenavnet ”Zombie Angelina Jolie”, men hun fik også i samme omgang 500.000 følgere på Instagram, som til forskel fra Facebook og Twitter er lovligt i Iran.

Dog skal man ikke knibe øjnene ret meget sammen for at kunne se, at Sahar Tabars billeder har været igennem en ret nådesløs redigering.

https://imgix.seoghoer.dk/capture2_1.png
 Foto: Instagram

(Foto: Instagram)

Sahar kunne da også afsløre sidste år, at operationerne var pure opspind - i hvert fald mange af dem.

- Det er Photoshop og makeup. Hver gang jeg delte et billede, havde jeg malet mit ansigt på en sjov måde. Det er en måde at udtrykke sig på, en form for kunst. Mine fans ved, at det ikke er mit rigtige ansigt, forklarede hun til mediet Sputnik.

Efter fængselsdommen på et helt årti, er instagrammers profil blevet deaktiveret. Men en bruger med navnet SaharTabarBefore deler mange af de ældre, sjældne glimt af den ganske unge kvinde.

https://imgix.seoghoer.dk/zangelina.png
 Foto: Instagram

Foto: Instagram

smittet i fængslet

Her finder man flere billeder, hvor Sahar har plastre på næsen, som havde hun gennemgået en næseoperation. Det er uvist om også disse plastre og bandager er en del af hendes ”historie”.

New York Post skriver dog, at selvom den unge kvinde ikke ser helt så farlig ud som på billederne, så gennemgik hun som teenager både et læbeforstørrende indgreb, samt et mindre nosejob.

Derudover har hun fået foretaget en fedtsugning, og vejede kun omkring 38 kilo, da hun narrede sine følgere med det vilde look.

Tabars advokater har forsøgt at få hende løsladt, fordi hun i fængslet er blevet smittet med coronavirus.

Og i mellemtiden har den iranske journalist og aktivist endda henvendt sig til Angelina Jolie – teenagerens store forbillede – for at bede hende hjælpe til i Tabars sag.

- Den iranske republik har en lang tradition for at plage kvinder. Vi må stå sammen mod denne kønslige forskelsbehandling.

Sponsoreret indhold