Krimi14. december 2020

Angelina-lookalike skal 10 år i fængsel

Den 19-årige iranske influencer skal nu 10 år i fængsel, for at have delt kontroversielle billeder på Instagram
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-04-17_kl._15.31.37.jpeg

Iranske Sahar Tabar, der er blevet kendt for at ligne en zombieversion af Angelina Jolie, blev for et år siden anholdt. Og nu har den 19-årige instagrammer så fået sin dom, der lyder på 10 år i fængslet.

Det skriver The Sun.

Instagram-stjernen blev anholdt, fordi hun ifølge myndighederne lagde blasfemiske videoer og billeder op på Instagram, som opildnede til vold.

Da Facebok og Twitter i Iran er ulovlovligt, er Instragram det eneste tilgængelige sociale medie.

Sahar Tabar kæmper for kvinders rettigheder i Iran, hun har i den forbindelse brugt sine populære platforme til at tale kritisk om det iranske styre.

  • - Den islamistiske republik har historisk set plaget kvinder. Vi må stå sammen mod kønsdiskrimination.

  • Og nu er hun så blevet dømt for sin deling af det kontroversielle indhold.

I foråret blev den unge kvinde angiveligt ramt af coronavirus, og derfor krævede Center for Human Rights i Iran, at hun blev løsladt.

Det blev dog afvist, det var på trods af, at mange andre indsatte blev midlertidigt løsladt i forbindelse med coronavirus.

”Vi finder det uacceptablet, at denne unge kvinde har fået coronavirus under disse omstændigheder, mens hun hendes fængsling er blevet forlænget”, sagde menneskeretsadvokaten Payam Derafsham.

The Guardian skriver, at den unge kvinde ifølge medicinske journaler har psykiske problemer. Hun har blandt andet ad flere omgange været indlagt på psykiatriske afdelinger.

Ifølge den iranske journalist Masih Alinejad ”græder Tabars mor hver dag for at få hendes uskyldige datter løsladt”.

Journalisten har også bedt Angelina Jolie om at hjælpe sin zombie-lookalike.

Sahar Tabar blev for alvor kendt i 2017, da hun fortalte, at hun havde gennemført "50 operationer" for at ligne sin yndlings Hollywood-stjerne, Angelina Jolie.

Hun postede selfies, hvor hun viste sine hule kinder, oppustede læber og den tegneserieagtige næse.

Sidste år delte Instagram-stjernen dog et billede med sin tusindvis af følgere, hvor hun afslørede ´, at hun ikke har været under kniven 50 gange - hendes vilde look skyldes i stedet noget langt mindre indgribende.

Hun har således ifølgee sig selv fået sit vilde look med hjælp fra makeup og Photoshop – og altså ikke med hjælp fra kosmetiske operationer.

- Det er Photoshop og makeup. Hver gang jeg delte et billede, havde jeg malet mit ansigt på en sjov måde. Det er en måde at udtrykke sig på, en form for kunst. Mine fans ved, at det ikke er mit rigtige ansigt, forklarede Sahar Tabar til mediet Sputnik.

Sponsoreret indhold