Krimi11. oktober 2022 (opd. 13. oktober 2022)

Rasmus Paludan kan miste kørekortet: Var til stor fare for andre

Partileder Rasmus Paludan skal onsdag for retten, hvor han risikerer at miste kørekortet - han har nemlig udsat andre mennesker for nærliggende fare, mener politiet
Rasmus Paludan skal endnu engang i retten efter han som vanvidsbilist er blevet tiltalt for at have bragt andre mennesker i fare.
Rasmus Paludan skal endnu engang i retten efter han som bilist med lidt for meget fart på er blevet tiltalt for at have bragt andre mennesker i fare.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Opdateret 13. oktober:

Sagen mod Rasmus Paludan er blevet udsat, og der er derfor ikke faldet dom i sagen. SE og HØR følger sagen.

Rasmus Paludan går som bekendt rigtig meget op i, om andre mennesker overholder de danske love. Alligevel har han nu og da selv problemer med at overholde selvsamme lovgivning.

Senest blev han i 2021 idømt tre måneders ubetinget fængsel, da han blandt andet blev dømt for at have udtalt racistiske og forhånende udtalelser, æreskrænkelser og hasarderet kørsel.

Og nu er den tilsyneladende gal igen.

For ifølge et anklageskrift, som SE og HØR har fået aktindsigt i, mener politiet, at den højrøstede politiker påny har problemer med sin opførsel bag rattet i en bil. Og det kan denne gang få alvorlige konsekvenser.

Anklagemyndigheden går efter at tage kørekortet fra Rasmus Paludan, og han risikerer at få en ubetinget frakendelse af førerretten, hvis han bliver kendt skyldig i den nye sag.

Rasmus Paludan plejer at være i selskab med politiet - men normalvis bruger politiet deres ressourcer på at beskytte partilederen. Sådan har det ikke forholdt sig denne gang, hvor Rasmus Paludan risikerer at miste sit kørekort.
Rasmus Paludan plejer at være i selskab med politiet - men normalvis bruger politiet deres ressourcer på at beskytte partilederen. Sådan har det ikke forholdt sig denne gang, hvor Rasmus Paludan risikerer at miste sit kørekort.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag morgen skal han for retten i Viborg, hvor han anklages for at have kørt hensynsløst i sin bil. Sagen har været længe undervejs og stammer tilbage fra 17. juni 2020, hvor partibossen kom kørende i Ans i Silkeborg Kommune.

Men Paludan havde ifølge anklagemyndigheden alt for travlt, da han foretog en overhaling på en befærdet vej.

I tiltalen mod partilederen fremgår det videre, at han på en særlig hensynsløs måde har fremkaldt en nærliggende fare for skade på andre personer, da han foretog en overhaling af en anden bil.

Og Rasmus Paludan har angiveligt benzin i blodet, for partilederen fortsatte ifølge anklagemyndigheden sin hasarderede kørsel.

Det skete efter politiets opfattelse med alt for høj hastighed og ved at overhale to andre biler. Det skete i den forkerte kørebane, hvorfor en lastbil havde direkte kollisionskurs mod Rasmus Paludans køretøj og måtte undvige, står der videre i anklageskiftet.

Herefter fortsatte Rasmus Paludan med at overhale endnu en bil. Det skete på trods af dårlige forhold på vejen, mener politiet.

Paludan nægter sig skyldig i anklagerne. Derfor er hele formiddagen sat af til at behandle sagen. Det er uvist, om der også falder dom onsdag.

Sponsoreret indhold