Krimi 2. september 2021

Rasmus Paludan dømt igen

Stram Kurs-lederen er i Østre Landsret fundet skyldig i racistiske og forhånende udtalelser
Foto: Ritzau/Scanpix

Den nygifte partileder Rasmus Paludan er blevet idømt tre måneders betinget fængsel.

Østre Landsret finder Stram Kurs-lederen skyldig i racistiske og forhånende udtalelser, hasarderet kørsel og æreskrænkelse.

Men Rasmus Paludan slipper for at skulle i fængsel. I byretten blev han idømt tre måneders fængsel, to betinget og en ubetinget, hvilket betød han skulle ind og ruske tremmer. Samtidig mistede han også retten til at føre straffesager i tre år som forsvarsadvokat.

- Vi finder, det er en passende straf alt taget i betragtning, siger retsformand, landsdommer Jacob Waage, ved domsafsigelsen torsdag eftermiddag.

Sagen kort

* Tiltalen blev rejst af Statsadvokaten i København i marts 2020.

* Retten i Næstved fandt ham skyldig i fem tilfælde af overtrædelse af straffelovens såkaldte racismeparagraf, 266b.

* Desuden blev han dømt for overtrædelse af færdselsloven og databeskyttelsesloven. Og for at have krænket en kvindes ære.

* Østre Landsret har frifundet i det ene forhold om racisme.

* Begge domstole har afvist at dømme for en episode i Sorø. Her skulle han hensynsløst have udsat en person for livsfare, da han kørte frem i en bil. Her er Paludan imidlertid straffri. Det kan ikke afvises, at han følte sig truet og var bange.

 

Østre Landsret var tæt pakket med politibetjente og PET-vagter, der sørgede for Paludans sikkerhed. Kun to tilhørere var mødt op.

Stifteren af partiet Stram Kurs slipper også på andre måder billigere i landsretten.

For eksempel frifindes den 39-årige advokat for retten til at beskæftige sig med straffesager og sager om fri proces i tre år.

Desuden skal han betale en mindre godtgørelse til en somalisk kvinde, hvis ære han krænkede. 5.000 kroner skal han af med, mens byretten mente, at et passende beløb var 30.000 kroner.

Sponsoreret indhold