Krimi9. maj 2024

Psykolog Florence McLean om gerningsmand i Emilie Meng-sagen: Han havde planlagt det

Psykologen Florence McLean er overbevist, om at det er en særdeles velforberedt gerningsmand, der står bag forbrydelserne
Efter 27 timer lykkedes det politiet at finde den 13-årige pige. Samtidig blev den nu 33-årige mand anholdt.
Efter 27 timer lykkedes det politiet at finde den 13-årige pige. Samtidig blev den nu 33-årige mand anholdt.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Se billedet: Her blev den 33-årige Korsørmand anholdt

Psykolog og profileringsekspert Florence McLean er ikke i tvivl, vi har at gøre med en særdeles determineret og selvsikker gerningsmand i sagen om voldtægt og drab på unge piger i Korsørområdet.

Hun hæfter sig særligt ved måden, hvorpå den 13-årige pige blev bortført i Kirkerup, da hun højlys dag var på vej hjem fra sin avisrute.

– Det er determineret og kræver, at han er sikker i sin sag, derfor er det formentligt meget gennemtænkt og undersøgt ned til petitesser. Personen er sikker på, hvad han gerne vil, slår hun fast overfor SE og HØR.

Ifølge anklageskriftet kørte den nu 33-årige tiltalte ind i den 13-årige pige, som væltede på sin cykel. I bilens bagagerum blev hun fastspændt med gaffatape, strip, reb og en kæde, mens hun blev kørt rundt til forskellige adresser.

– Jeg ved, at serieforbrydere laver et kæmpestort forarbejde. Nogle gange sidder de i år og uger og planlægger – for eksempel, hvor mange mennesker der kommer kørende forbi, så de bliver ikke overrasket.

Florence McLean understreger, at hun ikke taler konkret om sagen, om den 33-årige tiltalte, men udtaler sig generelt om, hvordan gerningsmænd er i lignende sager. Han er ikke dømt og nægter sig i det store hele skyldig også at han skulle have kørt pigen ned. Han erkender sig dog delvist skyldig i sagen om den 13-årige pige, men vi ved ikke, hvilke dele.

Psykolog og profileringsekspert Florence McLean har studeret mordere og seriemordere.
Psykolog og profileringsekspert Florence McLean har studeret mordere og seriemordere.
 Foto: Thomas Howalt Andersen

– Min hypotese er, at han har planlagt det på forhånd. Han har på forhånd gennemtænkt, hvad han vil over lang tid og kalkuleret med, hvad chancen er for, at han kan få fat på et offer og gøre det, han har besluttet sig for at gøre, siger profileringseksperten.

Den 33-årige mand er også tiltalt for drabet på 17-årige Emilie Meng, der for otte år siden forsvandt fra Korsør Station efter en bytur. Hendes afklædte lige blev et halvt år senere fundet i Regnemarks Bakke i Borup.

Endelig er han også tiltalt for et overfald på en 15-årig efterskoleelev i Sorø.

Mens overfaldene på Emilie Meng og den 15-årige pige skete om sent på dagen eller tidligt om morgenen, skete bortførslen af den 13-årige pige ved højlys dag.

Og også kriminalpsykolog Charlotte Kappel har tidligere udtalt til SE og HØR, at det er et tydeligt tegn på en overmodig gerningsmand, der går fra at angribe sine ofre om natten til højlys dag.

– Hvis han direkte har set hende og kørt hende ned, så tyder det på en person, der er blevet overmodig. En, der tror, han kan gå på vandet, siger kriminalpsykologen.

– Godt nok er det ved landet, hvor der ikke er så mange, men det er sket ved højlys dag. Det tyder på, at han ved, hvad han gør. Han tror, at kan slippe afsted med hvad som helst.

Sagen tager sin begyndelse tirsdag. Der er afsat 18 retsdage til sagen, som forventes afsluttet 28. juni.

Sponsoreret indhold