Krimi15. januar 2024

Kriminalpsykolog om nyt anklageskrift: Gerningsmanden tror, han kan gå på vandet

Det er i kriminalpsykolog Charlotte Kappels øjne et tydeligt tegn på en ”modig” gerningsmand, der går fra at angribe ofre om natten til højlys dag
Den 32-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden midten af april sidste år. 
Den 32-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden midten af april sidste år.
  Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Grufuld anklage mod 32-årig: Fandt håndskrevne noveller i hans hus

Anklageskriftet mod den 32-årige mand, der blandt andet er tiltalt for drabet på Emilie Meng, er mandag offentliggjort til medierne.

Manden er udover mordet også anklaget for med vilje at påkøre en 13-årig pige på cykel for herefter at tvinge hende ind i sin Hyundai i20 og frihedsberøve hende i 26 timer.

Endelig er han anklaget for et overfald på en 15-årig efterskoleelev i Sorø.

Mens overfaldene på Emilie Meng og den 15-årige pige skete om sent på dagen eller tidligt om morgenen, skete bortførslen af den 13-årige pige ved højlys dag.

Og det er et tegn på en gerningsmand, der har fået selvtillid.

Det siger kriminalpsykolog Charlotte Kappel til SE og HØR.

Hun understreger, at den anklagede mand ikke er dømt i sagen, og at man derfor endnu ikke ved, om de tre sager har samme gerningsmand.

- For det første ved vi ikke, om han har kørt hende ned ved et uheld, og så bare set sit snit.

- Men hvis han direkte har set hende og kørt hende ned, så tyder det på en person, der er blevet modig i mangel af et bedre ord. En, der tror, han kan gå på vandet, siger hun.

Den 13-årige pige var en aprildag i 2023 ude på sin avisrute, og ringede til et familiemedlem klokken 11.30 for at fortælle, hun var færdig med avisuddeling.

Det var sidste gang man hørte fra pigen, der blev fundet 27 timer senere i den anklagedes hjem.

- Godt nok er det ved landet, hvor der ikke er så mange, men det er sket ved højlys dag. Det tyder på, at han ved, hvad han gør. Han tror, at kan slippe afsted med hvad som helst.

- Og så det tyder også på, at han har gjort det før, siger Charlotte Kappel.

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse. Han er beskyttet af et navneforbud, hvilket betyder, at hans identitet ikke må deles.

Han har indtil videre delvist erkendt anklagerne mod sig i sagen om den 13-årige pige, mens han har nægtet sig skyldig i anklagerne om drabet på Emilie Meng og overfaldet på den 15-årige i Sorø.

Han nægter sig dog skyldig i at have kørt den 13-årige cyklende pige ned.

Sponsoreret indhold