Krimi15. oktober 2019

Præcis et år siden: Kidnappet i 88 dage – nu sætter hun ord på

Jayme Closs blev kidnappet for et år siden, da en mand skød hendes forældre. For første gang fortæller hun om kidnapningen
https://imgix.seoghoer.dk/jayme_closs1.jpg
 (Foto: Privat)

Familien Closs fra Wisconsin blev næsten udslettet for præcis et år siden.

15. oktober 2018 kørte 23-årige Jake Patterson hjem til familien Closs. Her skød han først James og Denise Closs inde i deres hus.

Bagefter fandt han deres datter, bandt hende og kastede hende ned i bagagerummet til sin bil og kidnappede den kun 13-årige pige.

I 88 dage blev hun holdt fanget en lille hytte 110 kilometer nord fra familiens hjem i Barron Wisconsin. Den 10. januar i år lykkedes det for hende at flygte.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jayme_front.jpg
 (Foto: Privat)

Jayme Closs overlevede ifølge politiet på grund af "ren viljestyrke". I dag får hendes kidnapper sin dom. Foto: MEGA

Nu fortæller Jayme Closs for første gang, hvordan det går hende i dag i et brev, som hendes advokat læste op på et pressemøde.

- Jeg er meget glad for at være hjemme og for at vende tilbage til de aktiviteter, som jeg holder af. Jeg elsker at hænge ud med alle mine venner, og jeg føler mig stærkere hver dag, lød det fra den unge pige ifølge ABC News.

Udover at arbejde med sine følelser og sind foræller Jayme i brevet, at hun nu også er begyndt at være sammen med sine venner igen og andre hverdagsaktiviteter, som hun godt kan lide.

- Hun arbejder hver dag meget, meget hårdt på at få det bedre rent mentalt.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/jayme_closs_og_faster_jennifer_smith.jpg
 (Foto: Jennifer Smith)

Jayme Closs sammen med et familiemedlem efter sin befrielse. Foto: Privat

- Det går fremad, og med modige skridt tager hun sit liv tilbage. Hendes fantastiske sjæl og styrke forsætter med at inspirere alle omkring hende, fortalte Chris Gramstrup på pressemødet ved politistationen i Barron, skriver The Guardian.

Forsvandt ud i den blå luft

Den tragiske drabs- og kidnapningssag tog sin begyndelse i oktober sidste år, da alarmcentralen i Wisconsin modtog et alarmerende opkald fra familiens hjem.

Ingen i røret sagde noget, kun en svag stemme kunne høres i baggrunden.

Politiet blev så mistænksomme over alarmopkaldet, at man sendte en patrulje til huset.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-05-24_kl._10.49.58.png
 (Foto: MEGA)

Hytten hvor Jayme Closs blev holdt fanget. Foto: MEGA

Indenfor blev betjentene mødt af et drabeligt syn.

Husets to beboere – et ægtepar ved navn Denise, 46, og James Closs, 56, – lå døde i huset. Skudt og dræbt på koldblodig vis.

Familiens 13-årige datter Jayme Closs var som sunket i jorden – og politiet mistænkte hurtigt, at den unge skolepige var blevet kidnappet. Politiet fandt efterfølgende beviser i familiens hjem samt i alarmopkaldet, som bekræftede, at den 13-årige pige var hjemme den pågældende nat.

Hundelufter slog alarm

De kommende tre måneder ledte man med lys og lygte efter pigen.

Først 11. januar – over tre måneder senere – blev Jayme fundet i live og en mistænkt – der senere blev identificeret som Jake Patterson – blev anholdt, sigtet og senere tiltalt.

Det var en hundelufter, der spottede Jayme lidt uden for byen Gordon. Gordon ligger omkring 100 kilometer fra Jaymes hjem, hvorfra hun forsvandt 15. oktober.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jayme_closs_fangested_mega_0.jpg
 (Foto: MEGA)

I denne afsidesliggende hytte, hvor Jake Patterson boede alene, blev Jayme Closs holdt fanget. Foto: MEGA

Hundelufteren ilede herefter hen til et nabohus, hvor hun panisk bad naboen om at ringe til alarmcentralen. Jayme blev hastet på hospitalet og senere genforenet med familiemedlemmer.

Efter sin befrielse fortalte unge pige efterforskerne, hvordan hendes forældre blev myrdet, og hun selv blev kidnappet.

Kidnappet fra badekarret

Jayme fortalte, at hun vågnede midt om natten, fordi familiens hund gøede.

Hun vækkede sine forældre, og hendes far gik ned fra førstesalen, hvor han blev mødt gerningsmanden - den 21-årige Jake Patterson fuldstændig klædt i sort og bevæbnet med en pistol.

Gerningsmanden havde tvunget sig adgang ved at skyde hoveddøren i stykker.

Jayme og hendes mor løb ind på badeværelset, hvor de gemte sig i badekarret.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega336926_001.jpg
 (Foto: MEGA)

23-årige Jake Patterson afsoner nu to livtidsdomme. Foto: MEGA

- Jayme fortalte, at hun hørte skud og vidste, at hendes far var blevet dræbt, stod der i hendes afhøring ifølge Fox News.

Hendes mor ringede 911, men smækkede på, da gerningsmanden fandt deres gemmested. Alarmopkaldet, der varede 48 sekunder, var dét, der i sin tid ledte myndighederne på sporet af den tragiske drabs- og kidnapningssag.

Gerningsmanden tvang herefter Jaymes mor til at putte tape over Jaymes mund, hvorefter han skød moderen i hovedet med ét dræbende skud i hovedet, mens hun og datteren gemte sig i badekarret.

Herefter blev den unge pige tvunget ind i gerningsmandens bagagerum i bilen, hvorefter han hastede fra stedet.

Jayme har fortalt, at hun hørte politisirener, da de forlod stedet - men politiet nåede altså ikke frem i tide, og det lykkedes Jaymes kidnapper at holde hende fanget i 88 dage.

Nøje planlagt

Jake Patterson blev efterfølgende sigtet og tiltalt drab på begge Jaymes forældre og for at have kidnappet pigen. Han fortalte efter sin anholdelse, at han nøje havde planlagt at kidnappe pigen, som han ikke havde en relation til og end ikke vidste, hvad hed.

Gerningsmanden besluttede sig allerede for at kidnappe 13-årige Jayme, da han ved et tilfælde så hende stige om bord på en skolebus.

Herefter planlagde han nøje, hvordan kidnapningen skulle finde sted. Han besøgte familiens hus to gange før forbrydelsen, men var blevet skræmt væk som følge af lys og "nogle", der gik rundt udenfor.

- Jeg skød ham i hovedet for at være sikker på, at han døde. Jeg havde besluttet mig for at dræbe alle, der stod i vejen, har Patterson fortalt politiet.

Sponsoreret indhold