Krimi12. august 2022(opd. 16. august 2022)

Pædofili-tiltalt journalist var "konge" overalt - også derhjemme

Fredag fortsatte den omfattende pædofilisag, hvor en tidligere journalist sidder tiltalt. Her skulle ekskonen afgive forklaring - og det fik følelserne frem i ham

ALT OM SAGEN: Her er seneste nyt

LÆS OGSÅ: Her var han journalist

Fredag indtog ekskonen til den 47-årige pædofili-tiltalte journalist vidneskranken.

Her fortalte hun om forholdet mellem de to, der ifølge hende ændrede sig meget de sidste fire år.

Imens sad den tiltalte bagerst på tilhørerrækkerne, hvor man i begyndelsen af afhøringen kunne høre ham græde, ligesom han flere gange måtte fjerne tårer fra sit ansigt.

- Fra 2018 passede han sit job som journalist hjemme fra stuen med sine hjælpemidler i den ene hånd og en cigaret i den anden, forklarede ekskonen, der var iklædt en sommerkjole i spraglende farver.

- Han overtog stuen og køkkenet, og vi begynder at leve på 1. sal, lød det videre fra ekskonen fra vidneskranken.

På et tidspunkt bliver det så slemt, at hun må installere et køleskab på første sal, så børnene kan få noget at spise og drikke, når hun ikke er hjemme og børnene hjemmeundervises.

- Børnene måtte ikke gå ind i stuen og køkkenet. De blev bange for ham til sidst, forklarede ekskonen.

Sådan lyder anklagen

Journalisten blev anholdt i sit hjem på Sjælland i april 2021. Det var hans egen hustru, som havde kontaktet politiet. Hun var blevet tippet af pædofiljægere fra internettet, som havde sendt hende dokumentation for, at hendes mand havde krænket børn via nettet.

Ved anholdelsen ransagede politiet journalistens hjem. Her blev fundet tusindvis af seksuelle billeder og film af børn. Det viste sig siden, at der blandt andet – ifølge anklagemyndigheden – var tale om mandens egne børn og børn, som kom i hans hjem.

Anklagemyndigheden beskylder journalisten for gentagne gange at have forgrebet sig på småpiger i hjemmet, for eksempel i badesituationer, som han i mange tilfælde har taget billeder af.

Anklageskriftet nævner derudover en række mere alvorlige overgreb, som er så grove, at der efter anklagemyndighedens opfattelse er tale om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Voldtægtsforholdene handler alle om, at journalisten har berørt pigernes kønsdele, men i en grad så det efter anklagemyndighedens opfattelse må sidestilles med samleje. Pigerne var ned til seks år gamle.

De fleste af de overgreb, som er nævnt i anklageskriftet, er kategoriseret som blufærdighedskrænkelser. De skal være begået i årene 2011-2015 mod mindst 40 børn i alderen 3-14 år. Knap 200 overgreb mener anklagemyndigheden, at den kan bevise.

Der er berammet 23 retsmøder til sagen, men retten forventer at kunne afslutte sagen efter 14 retsmøder. Der ventes dom i løbet af efteråret.

Hun blev skilt fra manden kort tid efter, at hun opdagede anklagerne mod sin mand.

Siden har hende og børnene levet på en hemmelig adresse, og børnene vil ifølge hende ikke se deres far.

Dybt imponeret over mig

Fra 2018 ændrede den 47-årige tiltalte sig drastisk ifølge ekskonen.

- Han blev vred, sur og indelukket.

Ifølge hende begyndte han også at sige gakkede ting når familien spiste aftensmad sammen.

- Han sagde, at alle praktikanter på hans arbejde rendte rundt efter ham som et harem. ”De er dybt imponeret over mig, og de synes, jeg ligner en på 16”. Han sagde også, at når han gik på tanken efter cigaretter, bad de ham altid om ID.

- Jeg sagde, at han skulle holde sin kæft, det lød jo som noget sludder.

Hun forklarede videre, at manden i den periode blev ubehagelig, selv når familien bare ville gå ind i stuen.

Levede i en anden virkelighed

I samme periode brugte den tiltalte meget tid på det sociale medie Periscope, hvor han ifølge ham selv havde skabt et netværk ved navn "FetiFamily", hvor han talte med helt unge piger ned til 10-års alderen.

Her var han ifølge ham selv "en konge, der blev behandlet sådan".

- Han ændrede sin tøjstil og begyndte at gå med vores søns huer, og havde airpods i ørene hele tiden.

- Til sidst havde jeg en opfattelse af, at han levede i en anden virkelighed. Hvis man sagde ham imod, så blev han ubehagelig og gik helt op i hovedet på en, fortalte ekskonen fra vidneskranken.

Hun fortalte også, at da hun konfronterede sin nu eksmand med beskyldningerne mod ham, forklarede han, at det skyldtes hans job.

- Det er bare, fordi jeg er sådan en stor journalist, at folk de er efter mig. Der er slet ikke noget om det der, skulle den tiltalte have sagt til ekskonen.

Sponsoreret indhold