Pædagog stukket ihjel på bosted: Her er dommen

På billedet Yamma og stedet, hvor han blev fundet dræbt

På billedet Yamma og stedet, hvor han blev fundet dræbt

Foto: Privat, Ritzau Scanpix

Anbringelse på psykiatrisk afdeling uden længstetid for afsoningen. 

Sådan lød det, da dommeren afsagde dommen over den 20-årige psykisk syge mand, der har siddet på anklagebænken tiltalt for drabet på socialpædagogen Yamma. 

Iført en vinrød sweatshirt med et stort "Lacoste"-logo på brystet, sad den 20-årige roligt ved siden af sin forsvarer, da dommeren afgjorde hans skæbne. 

Retslægerådet havde vurderet, at den 20-årige mand ikke var egnet til straf. Og han blev altså derfor idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af længstetid.

Den 20-årige mand har fra start nægtet sig skyldig i drab, men erkendt vold med døden til følge.

Igennem sagen har anklageren kæmpet for at bevise, at den unge mand havde forsæt til drab, da han 30. december gang på gang stak en kniv i Yamma.

- Det er min opfattelse, at han er skyldig i manddrab.

-  Det her er en ulykkelig sag. Det er en tragisk sag, hvor en ung mand, der passede sit arbejde - et arbejde han aldrig kom hjem fra, sagde anklager Hanne Christensen under sin procedure.

Forsvareren har modsat kæmpet for at få ham dømt for vold med døden til følge.

- Det her er en dybt ulykkelig situation - først og fremmest for Yamma og hans familie og pårørende - men også ulykkelig for tiltalte. Han skal leve med det her resten af livet, sagde forsvarer Erbil Kaya under sin procedure og uddybede:

- Vi har udover Yamma også et andet offer i det her. Han er offer for systemsvigt - for forsømmelse. Han har ikke fået den rette hjælp på dette tidspunkt.

Det var en enig domsmandsret, der fandt den 20-årige skyldig i drab. Her blev der lagt vægt på, at den nu dømte mand brugte en springkniv, placeringen af det fatale stik og antallet af stik. 

Retten lagde også vægt på den 29-årige Yamma forsøgte at slippe væk fra stedet, da han blev overfaldet. 

Omkring klokken 15 den skæbnesvangre dag, der skulle vise sig at ændre alt for evigt, blev Yamma fundet livløs på vejen foran bostedet.

Her forsøgte de første vidner på stedet sig med livreddende førstehjælp, men klokken 15.57 blev den 29-årige pædagog erklæret død på hospitalet.

Ifølge den i dag 20-årige beboer, der var på opholdsstedet på grund af paranoid skizofreni, havde han og Yamma igennem en længere periode haft et kompliceret forhold, og de havde ofte været op af skændes, fordi den 29-årige socialpædagog stillede for mange krav.

Men den 30. december gik det altså helt galt. Ifølge den tiltalte havde han og Yamma haft en diskussion ude i gården, hvor pædagogen skulle have skubbet ham. Det aggressive optrin blev fanget på video, som er blevet afspillet i retten. 

Retsmedicinerne forklarede i retten, at to af knivstikkende havde ramt Yamma i venstre side af brystet, hvor lungekuglen, hjerteposen og hjertkammeret blev ramt af kniven, hvilket resulterede i, at den 29-årige socialpædogog forblødte.

Han blev også dømt for et tilfælde af vold og besiddelse af en springkniv. Det har han erkendt.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close