Krimi30. november 2023

Nyt i sagen om Louise Borglit: Fortsætter først til marts

Der falder ikke afgørelse i sagen om drabet på Louise Borglit før marts næste år
Louise Borglit var højgravid, da hun blev myrdet i Elverparken i Herlev i november 2016. 
Louise Borglit var højgravid, da hun blev myrdet i Elverparken i Herlev i november 2016.
 Foto: Privat

Retssagen mod den 30-årige mand, som er tiltalt for have dræbt Louise Borglit i 2016, ender med at blive 10 måneder undervejs, inden retten afsiger dom.

Retten i Glostrup har nu afsat ny datoer til at afslutte sagen i marts næste år. Det skriver Ekstra Bladet.

Dommen skulle ellers være falder i december, men onsdag meddelte retten, at de udsatte de sidste retsmøder, fordi spørgsmålet om, hvorvidt de hemmelig optagelser kan bruges som bevis skal forbi Højesteret.

I retten kom det ifølge mediet også frem, at Højesteret formetlig først efter udgangen af januar næste år kommer til at kunne afsige kendelse i kæremålssagen.

Og det kan blive yderligere forsinket, hvis den 30-årige mands forsvarer Christina Schønsted får medhold i sin anmodning om, at der skal gennemføres en mundtlig forhandling for Højesteret.

Det langvarende juridiske slagsmål handler i sin enkelthed om, hvorvidt den tiltaltes rettigheder blev overtrådt og om PET-agentens samtaler med ham fik karakter af afhøringer, da han var indsat i fængslet sammen med ham.

Byretten og landsretten har været uenige i vurderingen af spørgsmålet.

I slutningen af september besluttede Østre Landsret, at alle optagelser, som politiet har foretaget i sagen om drabet på 32-årige Louise Borglit, kan bruges som bevis i retssagen mod en nu 30-årig mand.

Landsretten gav blandt andet tilladt optagelser, som en agent fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) - en såkaldt infiltrator - har lavet i fængslet. Her blev agenten indsat sammen med den mistænkte mand.

Retten tillod også, at rumaflytninger fra fængslet kan bruges i sagen.

Den 32-årige højgravide Louise Borglit blev fundet dræbt af knivstik i Elverparken i Herlev 4. november 2016.

Længe gjorde politiet tilsyneladende ikke fremskridt i sagen.

Men i maj 2022 kom det frem, at en mand var blevet sigtet, efter at en infiltrator - "Frank" - havde været indsat med ham i fængslet.

Retten i Glostrup tillod de fleste optagelser. Men den vurderede, at enkelte samtaler mellem "Frank" og den nu 30-årige tiltalte ikke kunne bruges i sagen.

Ifølge byretten kunne de optagelser betragtes som en ulovlig politiafhøring.

Sponsoreret indhold