Krimi7. oktober 2019

Nyt i Emilie Meng-sagen: Sår tvivl om politiets arbejde

Det er nu mere end tre år siden, at 17-årige Emilie Meng forsvandt og et halvt år senere blev fundet i en sø dræbt. Skyggen af hendes morder er aldrig blevet set.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie-meng.jpg
 (Foto: Privatfoto)

Men nu stiller DR Dokumentar spørgsmål ved, om politiet kunne have handlet anderledes, da Emilie Meng forsvandt sporløst fra Korsør Station efter en bytur med nogle venner 10. juli 2016.

Der gik 168 dage før liget af unge Emilie blev fundet i en sø ved Regnemarks Bakke omkring 60 kilometer fra det sted, hvor hun sidst blev set.

Politiet meldte ud, at den unge pige var blevet dræbt og havde været offer for en bestialsk forbrydelse. Men hendes morder er aldrig blevet fundet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie_meng_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

"Vores elskede Emilie" står der på gravstenen i Korsør (Foto: Kaspar Wenstrup)

Første afsnit af dokumentar-programmet om Emilie Meng-sagen, som vises i aften på DR1 klokken 20.45, afslører, at der gik mere end 30 dage, før politiet indsamlede videomateriale.

Og måske kunne sagen have fået et andet udfald, hvis politiet i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi hurtigt havde sikret videomateriale fra de private overvågningskameraer på de fire veje, der fører væk fra Korsør station, hvor Emilie Meng forsvandt fra.

  • - De har været her, men da de gerne vil have videoovervågning, da er det for sent. Den kører jo kun i 30 dage, og så bliver den overspillet. Jeg tror, de bare har opdaget det for sent, at der har været kameraer herude, siger restauratør Maiken Rasmussen i dokumentaren.

For her kunne gerningsmandens bil være blevet filmet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/politi-ritzau.jpg
 Foto: Ritzau

Liget af Emilie Meng blev fundet i Regnemarks bakke omkring 60 kilometer fra stationen (Foto: Ritzau Scanpix)

Til Ekstra Bladet siger konstitueret politidirektør i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, at de flere gange har beklaget, at de i starten betragtede sagen som en eftersøgningssag og ikke en drabssag.

  • - Med den viden, vi har nu, var der ikke noget, vi hellere ville have set, end at vi fra begyndelse havde vidst, at det var en drabssag. Men der var ting, der gjorde, at vi troede, at hun alene var bortgået eller forsvundet, siger Lars Harvest til Ekstra Bladet.

  • Sponsoreret indhold