Krimi13. april 2020

Mord, flystyrt og overdosis: Kennedy-klanens forbandelser

Kennedy-klanen svømmer i magt og millioner og er en af de stærkeste familier i USA. Men berømmelsen har også en barsk bagside
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kennedy_front.jpg
 (Foto: MEGA, Ritzau Scanpix og privat)

Kennedy-klanen er hårdt ramt af tragedier, og for nylig ramte så endnu én:

40-årige Maeve Kennedy Townsend McKean, barnebarn af Robert F. Kennedy, samt hendes 8-årige søn Gideon druknede i en tragisk kanoulykke.

Herunder har vi samlet nogle af de tragedier, der har rystet familien gennem tiden.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20001005-155652-pf_8mb.jpg

Foto: Ritzau Scanpix

Et portræt af den hårdt prøvede Kennedy-klan fra 1938. Rosemary (øverst tv) fik det hvide snit i 1941. Robert Kennedy (til højre for Rosemary) blev myrdet i 1968. John F. Kennedy (øverst i midten) blev skudt og dræbt i 1963. Joseph Kennedy Junior (yderst til højre) blev dræbt i et flystyrt under 2. verdenskrig. Kathleen Kennedy (yderst til højre) døde i et flystyrt i 1948. Edward 'Ted' Kennedy (i midten på skødet af far, Joseph Kennedy) var både ude for flystyrt og bilulykke, men døde først i 2009.

John F. Kennedy

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/jfk.jpg

Foto: MEGA

Den 20. januar 1961 blev 43-årige John F. Kennedy den yngste præsident i amerikansk historie. Han var ung, veltalende og kløgtig – og havde tilmed en smuk hustru. Parret blev amerikanernes håb om en bedre fremtid. Et håb som blev skudt i stykker med attentatet på John F. Kennedy i 1963.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20170526-194033-l_8mb.jpg

Foto: Ritzau Scanpix

Den 22. november 1963 var John F. Kennedy og hustru Jacqueline i Dallas, Texas for at køre en 16 kilometer lang charmetur gennem byen i åben kortege. Det hele endte brat omkring klokken 12.30, da den 46-årige præsident blev skudt og dræbt af tre kugler.

Robert F. Kennedy

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/robert_kennedy_doed_1968_og_hustru_ethel1.jpg

Foto: MEGA

Robert F. Kennedy – lillebror til John F. Kennedy – drømte også om en politisk karriere, der ville sikre ham en plads i Det Hvide Hus. Drømmen blev dog skudt i stykker, da den 42-årige præsidentkandidat blev skudt og dræbt under et primærvalg i Los Angeles i juni 1968. Her ses han sammen med sin hustru Ethel.

Joseph P. Kennedy Jr.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/joseph_p._kennedy_jr._1944.jpg

Foto: MEGA

Joseph P. Kennedy Junior (til højre) var storebror til John F. Kennedy – og som den ældste af Kennedy-sønnerne var Joseph udset til at være den, der skulle gå efter en politisk karriere. Men han døde blot 29 år gammel, da hans fly eksploderer under 2. verdenskrig.

Edward "Ted" Kennedy

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/megaepsdedkeec001_38472.jpg

Foto: MEGA

Den yngste af Kennedy-brødrene, Edward ”Ted” Kennedy (yderst til højre), var i juni 1964 involveret i et flystyrt, hvor han brækkede ryggen, flere ribben samt fik indre blødninger.

Fem år senere – i juli 1969 – kørte han ved et uheld sin bil ud over en bro i det, der siden blev døbt ”Chappaquiddick-ulykken”. Ted Kennedy overlevede selv, men hans medpassager døde.

Ted Kennedy døde i 2009 som 77-årig. På billedet fra 1960 ses han med sine to brødre, John F. Kennedy og Robert Kennedy, der begge blev skudt og dræbt.

Kathleen Agnes Kennedy

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/megass2294570_001.jpg

Foto: MEGA

Kathleen Agnes Kennedy – søster til John F. Kennedy – døde i en forfærdelig flyulykke i maj 1948, da hun var på vej på ferie i det sydlige Frankrig. Hun blev blot 28 år.

John F. Kennedy Jr.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/john_f_kennedy_jr_1999_1.jpg

Foto: MEGA

John F. Kennedy Junior var søn af John F. Kennedy, og den unge flotte mand blev af mange døbt USA’s kronprins. Han døde blot 38 år gammel i 1999, da hans privatfly styrtede ned ved den amerikanske atlanterhavskyst. Hans kone og svigerinde blev også dræbt i styrtet.

Saoirse Kennedy Hill

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/saoirse_kennedy_hill.jpeg

Foto: Privat

Saoirse Kennedy Hill, barnebarn af Robert Kennedy, var blot 22 år gammel, da hun i august 2019 blev fundet død i bedsteforældrenes hjem i Massachusetts. Det viste sig at være en blanding af alkohol og stoffer, der havde slået hende ihjel.

Maeve Kennedy Townsend McKean

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/maeve_kennedy_towsend_mckean.jpeg
 (Foto: Privat)

Foto: Privat

40-årige Maeve Kennedy Townsend McKean, barnebarn af Robert F. Kennedy, og hendes otteårige søn Gideon begav sig 2. april 2020 ud i kano for at hente en bold, der var havnet i vandet. Ingen af dem vendte tilbage. Først fandt man liget af Maeve, og få dage senere fandt man liget af hendes otteårige søn i Chesapeake Bay i Maryland.

Disse tragedier ramte også

23. august 1956: Jacqueline og John. F. Kennedy får en dødfødt datter. På gravstenen står der blot ”Datter”. Men pigen skulle have heddet Arabella.

9. august 1963: Jacqueline og John. F. Kennedy får en søn, Patrick Bouvier Kennedy, ved kejsersnit fem og en halv uge for tidligt. Sønnen vejede kun lidt over to kilo og dør blot to dage efter fødslen.

25. april 1984: Robert F. Kennedys søn David Anthony Kennedy dør af en overdosis kokain og smertestillende piller på et hotelværelse i Palm Beach, Florida. Han blev kun 28.

19. maj 1994: Jacqueline Kennedy Onassis – tidligere gift med John F. Kennedy og senere med den græske milliardær Aristoteles Onassis – dør af kræft i en alder af 64.

31. december 1997: Robert F. Kennedys søn Michael LeMoyne Kennedy dør i en tragisk skiulykke i Aspen, Colorado i en alder af blot 39 år.

16. maj 2012: Mary Richardson Kennedy, der var gift med Robert Kennedy Junior, hænger sig selv i familiens hjem i Bedford, New York. Hun blev 52 år.

Sponsoreret indhold