Krimi21. marts 2024

Mistænkt seksualforbryder fakede sin død: Levede uforstyrret i 15 år

I 2008 blev en en mand anklaget for at have voldtaget et barn - da han senere blev løsladt mod en stor kaution, fakede han sin død
Christian Robert Basham sprang i 2009 i døden - det troede politiet i hvert fald. Nu mener ordensmagten dog, at han har levet under et falsk navn de sidste 15 år.
Christian Robert Basham sprang i 2009 i døden - det troede politiet i hvert fald. Nu mener ordensmagten dog, at han har levet under et falsk navn de sidste 15 år.
 Foto: Politi

LÆS OGSÅ: Bekymrende video med drabstiltalt stedfar: – Kan godt se, det var forkert

26. februar døde en tilsyneladende helt almindelig mand, der igennem mere end et årti havde arbejdet som vicevært i et boligkompleks i den amerikanske storby Los Angeles.

Nu viser det sig - som taget ud af en film - at den afdøde vicevært slet ikke hed Mark Clemens, som han ellers udgav sig for at være.

Politiet mener derimod, at manden er identisk med Christian Robert Basham, som ellers begik selvmord i 2009, efter han blev anklaget for at have voldtaget et barn.

Det skriver flere amerikanske medier, deriblandt New York Post.

En dengang 41-årig Christian Basham blev i 2008 anholdt og sigtet for at have begået et seksuelt overgreb på et barn.

I den forbindelse lykkedes det den mistænkte seksualforbryder at rejse hele 2,4 millioner kroner, som han betalte for at blive løsladt mod kaution, mens den alvorlige sag blev efterforsket af politiet.

Situationen ændrede sig dog 29. marts 2009, da et vidne fortalte til politiet, at en mand var hoppet ud over Tacoma Narrows Bridge i delstaten Seattle - og at det angiveligt var den mistænkte seksualforbryder Christian Basham.

A procession of law-enforcement vehicles makes its way over the Tacoma Narrows Bridge, Thursday, March 1, 2012, in Tacoma, Wash., as they travel toward the memorial service for Washington State Trooper Tony Radulescu, who was shot and killed last week during a traffic stop in Gorst, Wash. (AP Photo/Ted S. Warren)
I 2009 sprang en mistænkt seksualforbryder tilsyneladende i døden på Tacoma Narrows Bridge, som ses på billedet. Nu viser det sig, at han fakede sin død.
 Foto: Ted S. Warren/AP/Ritzau Scanpix

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Politiet startede dengang en omfattende efterforskning af det påståede selvmord, hvor de fandt frem til den pædofilimistænktes bil og et efterladt selvmordsbrev.

- På trods af den omfattede efterforskning fandt vi aldrig Bashams lig, har Bremerton Politi udtalt i forbindelse med sagen.

Den 13. marts blev liget af "Mark Clemens" undersøgt af en retsmediciner, som opdagede mandens sande identitet.

Det viser sig altså, at den afdøde mistænkte seksualforbryder har boet i en lejlighed i det centrale Los Angeles i mere end et årti - her arbejdede han samtidig som vicevært.

Afsløringen har ikke overraskende chokeret beboerne i boligkomplekset.

- Det var den mand, som havde nøglerne til vores lejligheder. Det er meget chokerende og urovækkende, udtaler en nabo, der beskriver den pædofilimistænkte og afdøde som 'et helt normalt menneske'.

- Der var ingen tegn på, at han var den person, som han er mistænkt for at være, slutter naboen af.

Sagen fra 2008, hvor Basham blev beskyldt for at have udsat et barn for seksuelle overgreb, vil nu blive lukket, fortæller politiet.

Der er derimod igangsat en efterforskning, som skal undersøge Christian Bashams færden siden 2009.

Sponsoreret indhold