Krimi17. marts 2022

Afpressede dansk filmhold: Også mistænkt for drab

Et filmhold blev i 2019 forsøgt afpresset, da de filmede scener til filmen ’Shorta’. En af afpresserne er tiltalt for drab begået i Brøndby Strand sidste år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210827-213819-7-1600x1066we.jpg
 Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Betal 5000 kroner, eller vi stopper jeres filmoptagelser.

Så kontant lød beskeden fra fire mistænkte mænd, der tirsdag i næste uge skal for retten, tiltalt for afpresning.

En af de tiltalte sidder lige nu varetægtsfængslet for et drab begået i december måned.

Afpresningen foregik 27. august 2019 klokken 15.25 i Brøndby, hvor de fire mænd i første omgang forsøgte at afpresse filmholdet for 5000 kroner, fremgår det af anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Af tiltalen fremgår det, at afpresserne udtalte, at ”såfremt filmholdet ikke betalte pengene, ville de sørge for at gøre, hvad der skulle til, for at filmoptagelserne blev stoppet.”

Tålmodigheden hos afpresserne var dog ikke særligt stor, så klokken 16.35 dukkede de op igen med krav om betaling på 10.000 kroner, da kravet på 5000 ikke blev opfyldt hurtigt nok.

De fire tiltalte var på gerningstidspunktet mellem 17 og 24 år gamle.

Den yngste, nu 19 år gammel, får behandlet sin sag ved Ungdomskriminalitetsnævnet grundet sin lave alder på tidspunktet for afpresningen.

MISTÆNKT DRABSMAND TILTALT

En af de øvrige tiltalte er en 21-årig mand, der må siges at være yderst velkendt af politiet.

I marts 2020 blev han idømt et år og fem måneders fængsel for et groft røveri mod en togpassager på Brøndby Strand station.

Offeret blev ved den lejlighed slået og sparket på kroppen samt slået med sit eget bælte.

I januar i år blev den 21-årige mand så anholdt og sigtet for et drab begået i Hallingparken i Brøndby Strand 28. december sidste år.

Efter at have været på flugt i omkring 14 dage blev han anholdt i Københavns lufthavn og senere varetægtsfængslet, mistænkt for at have taget part i drabet på en 22-årig mand.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/1._shorta_-_simon_sears_-_credit_jacob_moeller.jpg

Den danske film 'Shorta' omhandler utilpassede unge i et 'ghetto-område' i Danmark. Filmen blev blandt andet optaget i Ishøj og Brøndby Strand. I Brøndby Strand blev filmholdet forsøgt afpresset. Foto: Jacob Møller

SHORTA

Afpresningen af filmholdet pågik under optagelserne til den anmelderroste danske film ’Shorta’.

Filmen handler paradoksalt nok om et ghetto-område, hvor en ung mand fra et belastet boligkvarter ender i koma, mens han er i politiets varetægt.

Nogle dage efter er to betjente på rutinepatrulje i området, da de får nyheden om, at den unge mand er afgået ved døden.

Det får kvarteret til eksplodere i uro og optøjer, og de to betjente bliver fanget i området, hvor de skal forsøge at slippe ud.

Sponsoreret indhold