Krimi27. april 2022

Milliardærs kone forsvandt: - Uden lig er det ikke nemt

Den norske milliardær Tom Hagen har i to år været sigtet for drabet på sin kone - det er "usædvanligt", at nordmanden stadig er sigtet, når liget ikke er fundet, mener tidligere dansk politichef
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipiccy-collage_10.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Privatfoto

I morgen er det to år siden, at den norske milliardær Tom Hagen blev sigtet for at dræbe sin kone, Anne-Elisabeth Hagen.

Hun forsvandt sporløst den 31. oktober 2018. I dag er der hverken et lig eller andre spor i sagen, hvilket kan gøre den umulig at opklare:

  • - Drab uden lig er ikke nemt.

- Det kan blive en svær sag at opklare, vurderer tidligere drabschef og chef for Rejseholdet Bent Isager-Nielsen over for SE og HØR.

Tom Hagen er trods sigtelsen på fri fod og nægter sig skyldig i alle anklager mod ham.

Indtil videre er der da heller ikke rejst tiltale i sagen, ligesom det norske politi ikke har kunnet fortælle mere om den til offentligheden.

Sagen har samlet varet i mere end 3,5 år. Og ifølge Bent Isager-Nielsen bliver det altså sværere at få den opklaret, når der er gået så lang tid.

  • - Det er ligesom en narkosag uden narko.

  • - Der mangler simpelthen noget i ligningen, når du ikke har liget, forklarer den tidligere drabschef.

  • Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20210508_dm_bent_isager_0050_0.jpg

Bent Isager-Nielsen har gennem 44 år været en del af politiet, før han trak sig tilbage. Foto: Dan Mariegaard

Hemmeligt overvåget

Senest er det kommet frem, at Tom Hagen gennem længere tid var blevet hemmeligt overvåget af politiet for at finde eventuelle spor i den uopklarede sag.

Det er dog uvist, om de skjulte efterforskningsmetoder har ført til nogen betydelige beviser mod Tom Hagen.

Selv var den norske milliardær glad for, at han var blevet hemmeligt overvåget.

- Hagen reagerede meget positivt på nyheden. Han er fuldkommen sikker på, at dette efterforskningsmateriale vil bidrage til, at politiet forstår, at han fejlagtigt er anklaget for at have været en del af bortførelsen af Anne-Elisabeth Hagen, lød det dengang fra Tom Hagens forsvarsadvokat, Svein Holden.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Det ved vi om sagen

- Anne-Elisabeth Hagen, som forsvandt den 31. oktober 2018, er stadig ikke fundet.

- Hendes mand Tom hagen er sigtet for drabet, men nægter sig skyldig og vil ikke længere lade sig afhøre.

- En mand i 30-års-alderen er sigtet i sagen, men meget tyder på, at sigtelsen mod ham bliver droppet.

- Sporene fra gerningsstedet har ikke ført politiet til ukendte gerningsmænd.

Kilde: VG

Gerningsmænd krævede kryptovaluta

Anholdelsen og senere sigtelsen af Tom Hagen skete halvandet år, efter Anne-Elisabeth Hagen var forsvundet fra ægteparrets hjem på Sloraveien i Lørenskog øst for Oslo.

Tom Hagen hævede overfor politiet, at gerningsmænd havde kontaktet ham og krævet løsepenge i form af kryptovaluta for at få sin kone at se i live igen.

Det spor førte dog ingen vegne for politiet, og i stedet rettede de deres efterforskning mod Tom Hagen selv. Her var der nemlig et muligt motiv, fortæller Bent Isager-Nielsen.

- Der står kun drab tilbage som det mest sandsynlige, og så tænker norsk politi, hvad der er det sandsynlige motiv, og dermed hvem der er gerningsmanden bag.

- Her siger de så, at et motiv kan være en forestående skilsmisse, hvor Tom Hagen kunne risikere at miste nogle af sine mange milliarder og for at undgå det, har han slået sin kone ihjel.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/rigmandskone_rigtigt.jpg
 Foto: Norsk politi

Politiet mente i første omgang, at milliardærfruen var blevet kidnappet af ukendte gerningsmænd, der ønskede at få udbetalt en løsesum. Privatfoto

Bent Isager-Nielsen mener, at det er meget usædvanligt, at det norske politi gennem to år har valgt at opretholde sigtelsen mod Tom Hagen.

– Når de bliver ved med at køre sagen, er det, fordi de formentlig tror fuldt og fast på, at Tom Hagen er gerningsmanden, så længe de har spor at forfølge, fortæller han.

– Men eneste, jeg ser som en reel mulighed for opklaring, er, at et vidne, som ved noget, træder frem, eller at man finder liget eller nogle ligdele.

- Sandsynligheden er lille, men visse ligdele som for eksempel knogler holder ret lang tid.

null

Sponsoreret indhold