Krimi 24. februar

Milliardærfrue forsvundet: Sådan blev Tom Hagen hemmeligt overvåget

Politiet i Norge sætter alle sejl ind for at opklare den mystiske forsvinden af milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen
Foto: Ritzau Scanpix

Milliardærfruens ægtemand, som er sigtet - men på fri fod - på drab på sin kone, er blevet aflyttet i sit eget hjem, hans bil er blevet gps-sporet og der er blevet sat skjulte kameraer op på hans gårdsplads. 

Det er tydeligt at politiet har taget hele den hemmelig værktøjskasse i brug i efterforskningen mod milliardæren. 

Det norske medie VG har fået oplust, at politiet fik tilladelse til at bruge følgende metoder mod den drabssigtede Tom Hagen. 

- Skjult kameraovervågning 

- GPS-sporing af bil 

- Telefonaflytning 

- Skjult ransagning 

Iføgle mediets oplysninger installerede politiet skjulte mikroner både hjemme hos Tom Hagen og på hans kontor i Lørenskog. 

udover at høre, hvad Tom Hagen sagde både derhjemme og i arbejdssammenhæng ved rum- og telefonaflytning, ønskede efterforskerne også at vide, hvor den 71-årige mand befandt sig på alle tider af døgnet. 

Derfor fik de også tilladelse til at installere GPS-sporing på hans bil 

I tiden efter Anne-Elisabeths Hagen ejede Tom Hagen både en Ford Kuga og en Citroën. 

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Privatfoto

Politiet mistænkte i første omgang, at milliardærfruen var blevet kidnappet af ukendte gerningsmænd, der ønskede løsesum. Privatfoto

Politiet gik også ind i millardærens hjem, hvor de foretog sig skjulte ransagninger. Ligesom de havde fuldt oversigt over hans gårdsplads, hvor de havde indstalleret kameraer. 

- Politiet har for nyligt orienteret Tom Hagen om, at han er blevet udsat for massiv skjult efterforskning i meget lang tid, før han blev pågrebet i april 2020, siger Svein Holden, der er Tom Hagens forsvarer, til VG. 

- Hagen reagerede meget positivt på nyheden. Han er fuldkommen sikker på, at dette efterforskningsmateriale vil bidrage til, at politiet forstår, at han fejlagtigt er anklageet for at have været en del af bortførelsen af Anne-Elisabeth Hagen, fortsætter forsvareren 

Det norske medie ved ikke, om de skjulte efterforskningsmetoder førte til nogen betydelige beviser mod Tom Hagen. Heller ikke om disse har svækket eller styrket mistanken mod ham, som altså fortsat er sigtet for at have en rolle i drabet på sin kone, der forsvandt 31. oktober 2018. 

Svein Holden oplyser, at hans advokatfirma nu er i gang med at gennemgå den skjulte efterforskning. 

- Jeg kan ikke sige noget om indholdet af materialet, men vores overordnede indtryk er, at den skjulte efterforskning utvivlsovt svækker mistankegrundlaget mod Tom Hagen yderligere. 

Det er over tre år siden, at Anne Elisabeth Hagen forsvandt fra hjemme i Lørenskog. 

 Politiet teori er, at den 71-årige kvinde er blevet dræbt, men man har stadig ikke fundet et lig i sagen. 

Tom Hagen nægter sig skyldig i alle anklager mod ham. 

Sponsoreret indhold