Krimi 9. juni

Mia Skadhauge Stevns kæreste: – Hun var nok det bedste

Det var en tydeligt berørt kæreste, der i dag vidnede i retten i sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Mia-sagen forklaret
Alexander Brisling

Dommeren startede med at forklare, at han godt var klar over, at det var meget ubehageligt for dagens sidste vidne at skulle sidde ved vidneskranken i retssagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Som den sidste var Mias kæreste nemlig kaldt ind som et vidne for at fortælle, hvordan den 22-årige sygeplejerskestuderende var.

De mange ord, som den 37-årige tiltalte i drabet på Mia Skadhauge Stevn nu siger, kan måske ende med at fælde ham som morder. Ikke fordi de i sig selv er et bevis. Men de virker allerede nu som en solid pegepind, anklageren i sagen kan bruge til at nå frem til de ægte og fældende beviser.
Kilde: SE og HØR

Inden Mia forsvandt den 6. februar 2022, havde de to dannet par i to år, efter de havde mødt hinanden på en ferie i Sunny Beach i Bulgarien.

Dengang havde Mia haft en anden kæreste, så derfor ville hun blot være venner, men efter halvandet års venskab, var Mia blevet single, og de to fandt sammen.

– Hun var nok det bedste. Glad, smilende, sød og behagelig at være sammen med. Let at være sammen med hele tiden, så der var ikke noget problem der, forklarede han, da anklageren adspurgte ham om, hvordan Mia var som person.

Han fortalte også, at de som par aldrig havde diskuteret særlig meget, og selvom han boede på Fyn, og hun i Aalborg, havde de også altid fundet tid til at være sammen med hinanden.

Ingen utroskab

Tidligere på dagen fortalte flere vidner, hvordan hun havde været flirtende i byen om natten den 6. februar, men det var ikke noget, han havde oplevede som en faktor i deres forhold.

– Gav Mia nogensinde udtryk for, hun ønskede noget andet, eller at der var problemer i jeres forhold?, spurgte anklageren.

– Nej.

- Hun virkede glad for jeres forhold?

– Ja, det gjorde hun. Det var også det, hendes veninder fortalte, svarede han.

Kæresten fortalte også, at de to godt kendte hinandens holdning til utroskab, men det var ikke noget, de havde oplevet i deres forhold. De stolede på hinanden, og havde en aftale om, man sendte en besked, når man var kommet hjem fra en bytur.

- Det skete så bare ikke denne gang, fortalte han, mens han var tydeligt berørt.

En hyggelig aften

Sidste gang kæresten snakkede med Mia var om dagen den 5., hvor han ønskede hende en god bytur med hendes nye veninde fra studiet.

Planen havde egentlig været, at han skulle have været ved hende i Aalborg, man han havde foreslået, at hun tog en tøseweekend, så hun kunne lære sine nye studiekammerater at kende, uden han var med.

Kæresten faldt i søvn i løbet af natten og vågnede op til flere beskeder og snapchats-beskeder fra Mia. På de beskeder fornemmede han ikke, der var noget galt. Det eneste, han kunne læse ud fra beskeder, var, at hun havde haft en hyggelig aften.

Den 37-årige mand i sagen er tiltalt for voldtægt, drab og partering. Han nægter sig skyldig i voldtægt og drab men har erkendt den usømmelig behandling af lig.

Der er afsat 9 retsdage i sagen, der ventes at falde dom 29. juni. Sagen fortsætter på mandag.

Retssagen om Mia-drabet

Her kan du se, hvad retssagen i Aalborg mod en 37-årig mand, som er tiltalt for at have voldtaget og dræbt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn i 2022, handler om:

Anklagen:

* 6. februar 2022 klokken 06.09 steg Mia Skadhauge Stevn ind i en mørk bil ud for Vesterbro 99 efter en bytur i det centrale Aalborg.

* Ifølge anklageskriftet tilbød den nu 37-årige tiltalte mand den tydeligt alkoholpåvirkede kvinde et lift og kørte hende - mod hendes vilje - til et øde skovområde ved Hammer Bakker og en adresse i Flauenskjold.

* Han voldtog hende og slog hende ihjel ved at udsætte hende for "betydelig lemlæstelse", hævdes det. Det skal være sket på et tidspunkt mellem klokken 06.09 og 15.00.

* Derefter og i de følgende dage parterede han i liget med en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks. Flere dele anbragte han også i afløbsrens og opblandet kaustisk soda for at opløse dem.

* Ifølge tiltalen spredte han ad flere omgange ligdelene i Dronninglund Storskov, inden han blev anholdt 9. februar.

Anholdelse og fængsling:

* 9. februar 2022 blev klokken 11.20 anholdt politiet to dengang 36-årige mænd og sigtede dem for drab. Politiet droppede senere mistanken mod den ene.

* Den nu tiltalte mand blev som den eneste af de to varetægtsfængslet og har siddet fængslet siden.

Stillingtagen:

* Den 37-årige erkender usømmelig omgang med lig, men nægter sig sig skyldig i voldtægt og drab. Det oplyser hans forsvarer, Mette Grith Stage, før retssagen.

Retssagen:

* Sagen er rejst som en nævningesag. Det betyder, at tre dommere og seks nævninger skal afgøre sagen.

* Retten i Aalborg har afsat ni dage til sagen.

* De første seks retsdage - 7.-9. juni og 12.-14. juni - er sat af til bevisførelse.

* Først læses anklageskriftet op, og anklageren vil redegøre for sagens forløb. Dernæst ventes den 37-åriges forklaring, en række vidner og dokumentation af beviser.

* Derefter fortsætter og slutter sagen 27.-29. juni.

* Her vil anklager og forsvarer komme med deres afsluttende bemærkninger i proceduren, og retten vil tage stilling til, om den tiltalte er skyldig. Dernæst skal retten beslutte, hvilken straf han skal have.

Kilde: Ritzau, anklagemyndigheden og Nordjyllands Politi

Sponsoreret indhold