Krimi 14. juni 2019

Marcus døde: 17-årig dansk dreng dømt for vold

En 17-årig dreng blev idømt tre måneders ubetinget fængsel
Foto: Local Eyes/Stockfoto

Dødslejligheden bliver sagen kaldt.

10. marts 2018 var der fest i en lejlighed på Østerbro. En række unge mennesker festede, og der blev angiveligt indtaget en del stoffer til festen.

Hvilke omstændigheder der ligger til grund for, at den 14-årige Marcus døde ud på natten er ikke helt klare. Det er kommet frem under retssagen, at han døde af skader på milten, som er forårsaget af stumvold.

Nu er en 17-årig ung mand blevet idømt tre måneders fængsel for at have udøvet vold mod 14-årige Marcus. Den unge mand er blevet dømt efter paragraf 244, der går under den ”milde” voldsparagraf.

Det skriver B.T.

Den 17-årige har nægtet, at han på nogen måde har udøvet vold mod Marcus. Ligeledes har han heller ikke ønsket at udtale sig under retssagen, der begyndte tirsdag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er kommet frem under retssagen, at den 17-årige optog en video af Marcus, der lå bevidstløs på et badeværelse i lejligheden.

- Sådan er det, når vi dræber herude i kvarteret – Østerbro gangsta shit, skulle den unge mand sige i videoen.

Han har allerede siddet varetægtsfængslet i tre måneder under retssagen. De dage bliver modregnet i mandens dom, og han har dermed udstået sin straf.

Datteren døde

Det var en 41-årig kvinde, der boede i lejligheden, hvor festen blev holdt.

10. oktober 2018 blev hun idømt to års fængsel.

Hun blev dømt for ikke at tilkalde hjælp til sin egen 14-årige datter og datterens 14-årige kæreste, Marcus, under den pågældende fest 10. marts 2018.

Det fremgik af anklageskriftet i retssagen, at de to børn havde indtaget metadon. Den 14-årige pige havde også indtaget MDMA.

Den 41-åriges datter fik en alvorlig hjerneskade efter festen og afgik senere ved døden.

Sponsoreret indhold