Nyheder16. januar 2019

Dødslejlighedens andet offer: 14-årig pige død i nat

Efter 10 måneder døde i nat 14-årige Liv, som i marts sidste år fik en overdosis af metadon i sin mors lejlighed. Hendes mor afsoner en dom på to års fængsel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/reality-01102018.jpg
 Foto: Politi.dk (Arkivfoto)
I nat døde en 14-årig pige efter en lang kamp for livet. Tilbage i marts sidste år i en lejlighed på Østerbro fik den unge pige en overdosis efter at have indtaget receptpligtig medicin og MDMA.
- Det er rart, hun endeligt har fået fred, for hun led, siger pigens far, Nikolaj Halle, til TV2. For 10 måneder siden fik den unge teeenagepige en overdosis af sin mors metadon, som fik hendes hjerte til at stoppe. Hun var samlet med en gruppe venner i morens lejlighed på Østerbro. Liv blev det andet offer fra den skæbnesvangre aften i marts sidste år. Hendes 15-årige kæreste Marcus Elias Andersen døde samme aften af indre blødninger. De sidste timer af Marcus' liv tilbragte han alene og bevidstløs på et koldt badeværelsesgulv. Forgiftet af metadon. Først klokken 01.23 ringede en af vennerne efter en ambulance til Marcus, og først to timer efter fortalte vennerne til politiet, at også Liv lå i lejligheden og måske havde brug for hjælp. Overdosisen var så voldsom, at det fik Livs unge hjerte til at stoppe, og selv om ambulancepersonalet fik det igang igen, var hendes hjerne svært skadet efter flere minutter uden ilt. Hun har siden ligget på Vejlefjord Rehabilitering, og det var også her, at hun i nat åndede ud for sidste gang. Til BT skriver hendes far, som ikke har forældremyndigheden: - Jeg fik lov til at at se hende i 10 minutter. Det var rigtig hårdt. Det var min lille pige, der lå der. Men hun sagde far til mig. Hun åbnede øjnene kort, inden hun lukkede dem igen og lavede en stor udånding. Jeg tror hun ventede på mig, siger Nikolaj til BT. Det var i Livs mors lejlighed på Østerbro, at de to unge fik stofferne. Liv døde som følge af stofferne, og der blev også fundet metadon i Marcus' krop, men det var ikke det der slog ham ihjel. Derimod blev dødårsagen i retten fastslået til at være indre blødninger på grund af en fænge i milten. Ved en obduktionen af den 14-årige dreng viste det sig, at han havde haft kyssesyge, og derfor var milten skrøbelig, fordi den var forstørret. I oktober sidste år blev Livs mor dømt for ikke at hjælpe de to hjælpeløse teenagere. Hun afsoner en dom på to år, men var også tilstede, da Liv døde. Ifølge Ekstra Bladet sagde den 41-årige mor, før dommen faldt i københavns byret, tilbage i oktober: - Jeg er frygtelig ked af det, der er sket.

Sponsoreret indhold