Krimi 1. januar 2022

Lille Arthur pint ihjel: Stedmoderen fra helvede

En 32-årig brite skal fejre de næste mange nytårs-aftener i fængslet. Hun blev i starten af december fundet skyldig i det brutale drab på sin stedsøn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lille Arthur blev sidste sommer tortureret, sultet og brutalt dræbt. Sagen har sendt chokbølger igennem hele England – for hvem kan dog finde på at udsætte en bare 6-årig forsvarsløs dreng for et sådant rædselsregime?

Undersøgelser viste, at Arthur døde efter en lang periode, hvor han blev pint af sin far og stedmor. Han blev i lange perioder nægtet mad. Forældrene tvang ham til at stå op i 14 timer i træk. De forgiftede ham med salt, og til sidst var den lille dreng så afkræftet og ødelagt, at han end ikke kunne stå op.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: West Midlands Police)

Arthur var så afkræftet, at han dårligt kunne holde sig oprejst. (Foto: West Midlands Police)

Særligt et hjerteskærende lyd- og videoklip fik det til at løbe koldt ned ad ryggen. Klippet tegnede et billede af en lille fortabt dreng, der forgæves forsøgte at råbe om hjælp.

De mange grufulde detaljer om Arthurs sidste tid i live blev udrullet i Coventry Crown Court, hvor 29-årige Thomas Hughes og 32-årige Emma Tustin var anklaget for at have forvoldt drengens død.

(Foto: West Midlands Police)

I klippet ser man Arthur kort forinden sin død. (Foto: West Midlands Police)

I det samme klip udbryder han fire gange: ”Ingen elsker mig”, mens han kæmper sig på benene. I et andet hjerteskærende klip hører man igen drengen græde og sige: ”Ingen elsker mig”, inden han udbryder ”Ingen giver mig mad” hele syv gange på de bare 44 sekunder.

125 skader

I starten af december blev hans stedmor idømt fængsel på livstid med et minimum på 29 år. Også drengens far, som tvang sønnen til at leve i et sandt helvede, blev dømt for drab og fik 21 års fængsel.

Drengen blev fundet med 125 skader og døde som følge af flere hårde slag mod hovedet – begået af Emma Tustin.

I retten forklarede faderen, at han var blevet mentalt misbrugt af sin kæreste, og påstod, at han aldrig ønskede at skade sønnen. Men retten var ikke i tvivl – han var med til at pine sin søn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: West Midlands Police)

Thomas Hughes påstod, at han var blevet hjernevasket af kæresten, men retten fandt det bevist, at også han havde gjort sig skyldig i drab. (Foto: West Midlands Police)

– Den dag – 15. juni – gav du flere indikationer på, at du ville forårsage Arthurs død, sagde anklager Jonas Hankin i retten.

Du skrev til Emma, at hun skulle ”grave Arthurs grav”, at du ”knækker hans hals”, og at du ville ”kvæle ham med et reb og en sok i hans mund”.

Thomas Hughes erkendte, at han havde sendt beskederne.

Det var også ganske alvorlige ord, som den livstidsdømte Emma Tustin, der selv er mor til fire, fik med på vejen til cellen fra dommeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Et slagsmål om, hvilken familie der skulle begrave Arthurs lig, har betydet, at familien først nu – 18 måneder efter han død – får lov til at sige det endelige farvel. (Foto: Privat)

Han kaldte sagen ”den mest rystende sag, han nogen sinde har haft med at gøre”.

– Du er en manipulerende kvinde, som vil lyve og skyde skylden på enhver for at redde dig selv. Den eneste medlidenhed, du har vist, er for dig selv, og ikke en eneste gang har du undskyldt for Arthurs død.

Forgiftet af medfanger

Og noget tyder på, at Emma Tustin ikke får det mest lykkebringende nytår i fængslet. Kort efter hendes dom afslørede en medfange nemlig, at de i fængslet havde forsøgte at forgifte monster-stedmoderen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: West Midlands Police)

Emma Tustin forsøgte flere gange under sin varetægtsfængsling at begå selvmord. (Foto: West Midlands Police)

– Nogle af de ting, vi gjorde mod hende (Emma Tustin, red.), var ondskabsfulde. Men hun var mere ondskabsfuld mod Arthur, så hun fortjente det, siger Elaine Prichard, der sad fængslet sammen med Emma Tustin i seks uger.

Emma fortalte aldrig de andre indsatte, hvorfor hun sad varetægtsfængslet, men det fandt de hurtigt ud af. Og de fandt ud af, at hun og kæresten havde forsøgt at forgifte Arthur ved at give ham enorme mængder salt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

En horde af mennesker mødte op foran Emma Tustins tidligere hjem for at mindes lille Arthur. (Foto: Ritzau Scanpix)

I timerne før hans død havde han spist omkring 34 gram salt. Derfor var det også saltet, medfangerne tyede til, da de skulle forsøge at give Emma Tustin en smag på, hvad hun havde udsat Arthur for.

Sponsoreret indhold