Krimi28. september 2021

Kvinde dræber mand med flere knivstik

En 50-årig kvinde er blevet idømt 12 års fængsel for drab. Hun påstod nødværge og ankede på stedet dommen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210927161952466_1000.jpg
 Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Først på aftenen den 29. marts sidste år blev en 62-årig mand dræbt med flere knivstik på en adresse i Vædderens Kvarter i Esbjerg.

Næsten halvandet år senere er den nu 50-årige Janne Jensen blevet idømt 12 års fængsel for drab.

Hun var til stede i lejligheden, hvor den 62-årige Bent Steen Sørensen lå død, da politiet nåde frem. Her blev hun anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør.

I retten erkendte hun at have stukket manden seks gange med en kniv, men hun mente, at der var tale om nødværge og nægtede sig skyldig i drab.

- Hun fortalte, at der havde været en ordveksling kort før drabet, hvor han blandt andet sagde, at han ville voldtage hende, fortæller specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen.

Ifølge hendes forklaring fik det hende til at tage en kniv, der var skjult i armlænet på en sofa, og stikke den 62-årige.

Ifølge JydskeVestkysten, som har fulgt sagen i retten, var kvinden i den periode meget paranoid og havde knive og andre forsvarsvåben liggende flere steder i lejligheden.

Kvinden har siden grundlovsforhøret 30. marts sidste år siddet varetægtsfængslet i surrogat på en retspsykiatrisk afdeling.

I anklageskriftet havde anklagemyndigheden lagt op til, at kvinden kunne dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, hvis retten ikke ville idømme hende en fængselsdom.

Det mente en af de tre dommerstemmer i domsmandsretten ville være passende, men de to andre mente, at hun skulle idømmes 12 års fængsel, som er udgangspunktet i drabssager.

Den 50-årige kvinde ankede på stedet dommen til Vestre Landsret med krav om frifindelse.

Sponsoreret indhold