Karsten Ree-sagen skal i højesteret

Foto: Thomas Laursen

To politibetjente blev først i byretten frifundet, men i Landsretten blev de to idømt 20 dages betinget fængsel for at rejse til Karstens Rees camp i Kenya. 

Men nu skal sagen om de to betjente prøves for den højeste retsinstands i Danmark. Det skriver Ekstra Bladet

Det er procesbevillingsnævnet der har godkendt at lade Højesteret afgøre, om det var beskikkelse, da den 73-årige Karsten Ree inviterede to politifolk til Afrika, eller om det var en privatgave fra rigmanden. 

Betjentene på 57 og 64 år blev altså først frifundet i byretten, men Landsretten valgte at omstøde dommen, efter at Anklagemyndigheden havde anket den.

I stedet blev de to mænd straffet med 20 dages betinget fængsel, fordi rigmanden ifølge retten havde dækket store dele af deres rejser. Det skriver Ekstra Bladet videre. 

Men nu skal sagen altså til Højesteret. 

Venner med betjentene

De to betjente kender Karsten Ree, fordi de efterforskede en sag om menneskehandel med rigmanden som hovedperson. Den sigtelse frafaldt i december 2014. 

Og efter det valgte Karsten Ree så at invitere de to betjente på kaffe for at takke dem for deres gode behandling af ham. 

Det var angiveligt også her rejsen til Afrika kom på tale. 

Ifølge anklageskriftet fandt bestikkelsen sted fra marts til november 2015. Her skulle de to betjente have modtaget bestikkelse af Karsten Ree for omkring 26.000 kroner. 

Rigmanden selv mener dog, at hans reelle udgifter til deres ophold i campen i Afrika nærmere lå omkring 500 kroner. 

Derfor har han overfor Ekstra Bladet tidligere kaldt sagen 'helt skør'. 

- Jeg synes, at det er helt vanvittigt misbrug af tid og ressoucer at tage sagen til Landsretten, da sagen første gang blev anket af anklagemyndigheden. 

De to mandlige politifolk har været suspenderet fra deres job i Nordsjællands Politi under retssagen. 

Karsten Ree er 74 år gammel, og han er gift med Janni Ree, der blev kendt som 'Oddset Janni. 

Han var ejer af Den Blå Avis, som han solgte tilbage i 2008, hvilket gjorde ham til en af Danmarks rigeste personer.

Derudover ejer han Ree park - Ebeltoft Safari og rejsebureauet Africa Tours. 

Hele Danmark kunne følge med i rigmandsparrets liv i Kanal 5's realityprogram 'Janni og Karsten - mod alle odds', men også i 'Forsidefruer', hvor hans kulørte kone er med. 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close