Krimi28. december 2020

Jesse myrdede sin tinderdate: Forinden udpegede han sig et andet offer

Jesse Kempson er dømt for at have myrdet sin 22-årige tinderdate på et hotelværelse i New Zealand. Nu er det kommet frem, at han allerede et par måneder inden drabet havde udpeget et andet offer, som han voldtog
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pri_176930475.jpg
 Foto: Auckland City Police)

De sidste billeder og video viser en glad og forvetningsfuld Grace Millane på vej på Tinder-date.

Ét af billederne viser, hvordan hun giver daten et stort kram, da de mødes.

Andre billeder viser, hvordan parret nyder en sjov aften fyldt med drinks, Tequila, små kys og kærlighed.

Men billederne er også de sidste billeder af Grace i live. For kort efter billederne blev taget, blev den 22-årige studerende fra England på brutal vis myrdet af sin tinder-date Jesse Kempson.

I dag - to år efter Grace Millane blev myrdet - er der dukket flere hårrejsende detaljer op i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-11-07_kl._12.23.23.png
 (Foto: CCTV)

Dette billede viser Grace Millane, der mødes med sin formodede morder. Foto: CCTV

Således er det kommet frem, at hendes koldblodige morder allerede otte måneder forinden havde udpeget og overfaldet en anden ung kvinde.

Det skriver Metro.

Under dét overfald - som fandt sted i april 2018 - voldtog Jesse Kempson en anden britisk kvinde, som han også havde mødt på Tinder.

Inden voldtægten havde kvinden og Jesse Kempson drukket drinks, før de tog hen til et motelværelse i Auckland.

Her voldtog han den unavngivne kvinde, da hun afslog at dyrke sex med ham.

Jesse Kempson blev tilbage i februar idømt mindst 17 års fængsel for det brutale drab på Grace Millane, som fandt sted i december 2018.

Under retssagen blev der fremlagt både video- og overvågningsbilleder, der viste den 22-årige brites sidste timer.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10018403b-1920x2835we.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Grace blev kun 22 år. Foto: Ritzau Scanpix

De grynede overvågningsbilleder viste, hvordan Grace mødtes med sin date klokken præcis 17.45 den skæbnesvangre dag - 1. december - 2018.

Inden da kunne man på overvågningskameraet se, at Grace tog et billede af et juletræ med sin mobil - billedet sendte hun efterfølgende til sin familie, og det er formentlig det sidste livstegn, som familien fik fra den unge pige.

Grace og Jesse Kempson gav hinanden et stort kram, før de begav sig ud på en date, der førte dem til flere barer, hvor de nød drinks - og også gav hinanden små kys.

I løbet af aftenen skrev Grace til en veninde hjemme i England.

I en række sms'er skrev hun, at "daten gik godt", at de "klikkede vildt godt sammen", og at de havde planer om at "drikke sig stive" for at fejre Graces fødselsdag. Desuden fortalte en spændt Grace, at hendes date arbejdede for et oliefirma og boede på et hotel.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-11-07_kl._12.52.01.png

Dette billede er taget på The Bluestone Room, hvor parret sad og kyssede, inden de fortsatte turen mod den 27-årige mands hotelværelse. Foto: CCTV

Efter flere drinks - og flere Tequila-shots - gik parret arm i arm mod CityLife hotel, hvor den 27-årige mand boede.

Det var sidste gang, at Grace blev set i live.

Dagen efter daten blev Graces familie og venner bekymrede. Det var den unge kvindes 22-års fødselsdag, men hun takkede ikke som vanligt og forventet for deres fødselsdagshilsner.

Grace havde desuden skrevet med en veninde aftenen forinden, hvor hun havde afsluttet med at skrive, at hun ville fortælle alt om daten dagen derpå.

Men det skete ikke.

Da hverken venner eller familie havde hørt noget til Grace, slog de derfor alarm til myndighederne, der efterlyste hende. Under politiets eftersøgen blev den Jesse Kempson også afhørt.

Han erkendte på det tidspunkt, at han havde tilbragt aftenen sammen med Grace, men fastholdt, at de havde sagt farvel til hinanden, før han kom hjem til sit hotelværelse.

Den 27-årige mand ændrede dog efterfølgende forklaring, da efterforskerne gjorde flere grufulde – og vigtige – fund i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/pri_176930472.jpg
 (Foto: Auckland Police)

Jesse Kempson dræbte Grace på et hotelværelse. Foto: Auckland Police

For eksempel fandt man Graces lig 9. december 2018 et stykke uden for Auckland.

Desuden kunne politiet fremvise overvågningsbillederne, der altså viste, at den dengang 27-årige mand havde Grace med sig, da han vendte hjem til sit hotelværelse på CityLife hotel.

Jesse Kempson erkendte derfor efter få dage, at han havde dyrket sex med Grace – men at det var hende, der havde været hårdhændet den aften.

- Hun hoppede oven på mig og begyndte at vise, hvordan hun ville have det. Hun holdt rundt om min hals og trykkede mig ned.

- Vi begyndte nok at have lidt mere hård sex. Vi endte på gulvet, hvor vi fortsatte med at have sex, fortalte den nu tiltalte mand. Han tilføjede, at samlejet også involverede, at de slog og bed hinanden.

- Hun bad mig om at holde hendes arme hårdt, og hun forlangte, at jeg holdt om hendes hals og fortsatte. På det tidspunkt var vi færdige, og jeg gik i bad, fordi jeg svedte, forklarede Jesse Kempson under en afhøring.

Han fastholdt under sin afhøring – og fastholdt også under retssagen – at han ikke ved, hvorfor eller hvordan Grace døde.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10018869m-1417x1414we.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Grace blev myrdet på sin 22-års fødselsdag. Foto: Ritzau Scanpix

- Jeg husker kun, at jeg faldt i søvn i badet, og at jeg så vågnede op. Jeg kravlede tilbage i sengen og troede først, at Grace var gået.

- Jeg vågnede op næste dag og opdagede, at hun lå på gulvet. Jeg kunne se, at der kom blod ud fra hendes næse.

Under retssagen fremlagde anklageren beviser, der indikerede, at den dengang 27-årige fyr ikke var faldet i søvn.

I stedet søgte han omkring klokken 1:30 om natten på ord, der indikerede, at han var velvidende om, at Grace var død – og at han formentlig selv stod bag drabet.

Han søgte blandt andet på Waitakere Ranges, som er det område, hvor liget af Grace blev fundet 9. december. Desuden søgte han på ordene ”store sække nær mig”, ”rigor mortis” (dødsstivhed, red.) samt sætningen ”hvordan skiller man sig af med et lig”.

- Det er tydeligt, at frøken Millane er død på dette tidspunkt. Hvad den tiltalte har gang i, er at finde ud af, hvordan han kan skjule liget af hende, fortalte anklageren under retssagen.

- Man havde nok forventet, at nogle ville ringe efter hjælp på dette tidspunkt, og at man ville være ude af den. Men den tiltalte gik tydeligvis til yderlighederne for at skjule sine forbindelser til frøken Millane.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10018869k-1417x1414we.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Grace sammen med sin familie. Foto: Ritzau Scanpix

I timerne efter den unge piges død besøgte Jesse Kempson desuden pornosider, ligesom han også tog intime billeder af liget.

Omkring klokken 7.50 den følgende morgen var Jesse Kempson tilbage på datingappen Tinder, hvor han planlagde en ny date. Imens lå Grace død på hans værelse.

TOG PÅ NY TINDER-DATE OG FORTALTE OM DRABET

Under retssagen kom det ligeledes frem, hvordan den dengang 27-årige mand på koldblodig og kynisk vis fjernede liget. Han lejede en lille bil, købte en stor og sort kuffert, hvor han ”roligt, koldt og metodisk” placerede liget, mens han hyrede et tæppefirma til at rense et større guldtæppe i hans lejlighed. De røde plamager var ”spildt rødvin”, forklarede han rengøringsfirmaet.

Senere på eftermiddagen mødtes han med den anden kvinde fra Tinder i et trendy område i byen. De drak også drinks, mens manden fortalte en historie om en mand, han kendte, der var blevet fængslet, fordi en kvinde døde i hans lejlighed. Den 27-årige fortalte, at det bare var en ”sexleg, der var gået galt”.

Ifølge anklageren fortalte Jesse Kempson historien for at teste, hvordan hans dækhistorie ville blive modtaget af andre.

I retten erkendte Jesse Kempson dog til slut, at Grace var til stede i hans lejlighed, og at hun døde der. Han fastholdt dog sin historie om, at hun døde, fordi deres sexleg gik gruelig galt.

Sponsoreret indhold