Krimi13. november 2019

Hårrejsende video: Her smugler han liget af Tinder-date væk i sort kuffert

Grynede billeder fra et hotel i New Zealand viser, hvordan en ung fyr bærer liget af unge Grace Millane væk i en sort kuffert. Billederne og videoen er netop blevet afspillet i retten, hvor den unge mand sidder tiltalt for det bestialske drab
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grace_front.png
 (Foto: CCTV/Handput)

Iført blå bluse og lyse bukser lignede han enhver anden gæst på vej til at checke ud fra sit hotelværelse.

Men det var langt fra tøj og andre personlige ejendele, som denne 27-årige fyr fra New Zealand havde i sin kuffert.

Den sorte kuffert indeholdt i stedet liget af en ung Grace Millane – den 22-årige brite som han blot timer forinden på koldblodig vis havde myrdet på sit hotelværelse på tredje sal.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-11-13_kl._09.10.58.png

Den tiltalte bærer liget af Grace væk i den sorte kuffert. Foto: CCTV Handout

Billederne, der viser den 27-årige mand smugle kufferten ud fra CityLife-hotellet i Auckland, er netop blevet afspillet i retten.

Her sidder manden tiltalt for at have myrdet Grace på hendes 22-års fødselsdag i december sidste år.

Den unge mand myrdede Grace på sit hotelværelse, efter de to havde tilbragt aftenen sammen på en Tinder-date.

Den sorte kuffert – som han efterfølgende gemte liget af Grace i – havde han købt morgenen efter, han havde myrdet hende.

I retten er der netop blevet vist video og billeder fra den skæbnesvangre søndag morgen 2. december 2018, hvor den tiltalte forlod sit hotel for at købe en kuffert.

Klokken 8.15 vendte han roligt tilbage med den sorte nyindkøbte kuffert, hvor han placerede liget af Grace. Han efterlod liget af hende i kufferten, før han igen forlod sit hotelværelse for at købe rengøringsmidler.

Artiklen fortsætter under videoen...

Det er allerede kommet frem under retssagen, at den tiltalte bestilte et rengøringsfirma til at fjerne ”en rødvinsplet”, som viste sig at være Graces blod.

Glad og smilende

De sidste billeder og video af Grace i live blev taget blot timer, før hun blev myrdet.

Billederne og videoerne viser en glad og forventningsfuld Grace, der er på vej på Tinder-date med den fyr, der altså nu sidder tiltalt for at have myrdet hende.

Ét af billederne viser, hvordan hun giver daten et stort kram, da de mødes.

Andre billeder viser, hvordan parret nyder en sjov aften fyldt med drinks, Tequila, små kys og kærlighed.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-11-07_kl._12.23.23.png
 (Foto: CCTV)

Dette billede viser Grace Millane, der mødes med sin formodede morder. Foto: CCTV

De grynede overvågningsbilleder viser, hvordan Grace mødtes med sin date klokken præcis 17.45 den skæbnesvangre dag - 1. december - sidste år.

Inden da kunne man på overvågningskameraet se, at Grace tog et billede af et juletræ med sin mobil - billedet sendte hun efterfølgende til sin familie, og det er formentlig det sidste livstegn, som familien fik fra den unge pige.

I løbet af aftenen skrev Grace til en veninde hjemme i England.

I en række sms'er skrev hun, at "daten gik godt", at de "klikkede vildt godt sammen", og at de havde planer om at "drikke sig stive" for at fejre Graces fødselsdag. Desuden fortalte en spændt Grace, at hendes date arbejdede for et oliefirma og boede på et hotel.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-11-07_kl._12.52.01.png

Dette billede er taget på The Bluestone Room, hvor parret sad og kyssede, inden de fortsatte turen mod den 27-årige mands hotelværelse. Foto: CCTV

Efter flere drinks - og flere Tequila-shots - gik parret arm i arm mod CityLife hotel, hvor den 27-årige mand boede.

Det var sidste gang, at Grace blev set i live.

Dagen efter daten blev Graces familie og venner bekymrede. Det var den unge kvindes 22-års fødselsdag, men hun takkede ikke som vanligt og forventet for deres fødselsdagshilsner.

Grace havde desuden skrevet med en veninde aftenen forinden, hvor hun havde afsluttet samtalen med at skrive, at hun ville fortælle alt om daten dagen derpå.

Men det skete ikke.

Da hverken venner eller familie havde hørt noget til Grace, slog de derfor alarm til myndighederne, der efterlyste hende. Under politiets eftersøgning blev den nu tiltalte mand også afhørt.

Han erkendte på det tidspunkt, at han havde tilbragt aftenen sammen med Grace men fastholdt, at de havde sagt farvel til hinanden, før han kom hjem til sit hotelværelse.

Den 27-årige mand ændrede dog efterfølgende forklaring, da efterforskerne gjorde flere grufulde – og vigtige – fund i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega320974_004.jpg
 (Foto: MEGA)

Grace var studerende og havde mod på livet. Hun blev kun 22 år. Foto: MEGA

For eksempel fandt man Graces lig 9. december et stykke uden for Auckland.

Desuden kunne politiet fremvise overvågningsbillederne, der altså viste, at den 27-årige havde Grace med sig, da han vendte hjem til sit hotelværelse på CityLife hotel.

Den nu tiltalte mand erkendte derfor efter få dage, at han havde dyrket sex med Grace – men at det var hende, der havde været hårdhændet den aften.

- Hun hoppede oven på mig og begyndte at vise, hvordan hun ville have det. Hun holdt rundt om min hals og trykkede mig ned.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega335441_014.jpg
 (Foto: MEGA)

Begravelsen af Grace i hendes hjemby. Foto: MEGA

- Vi begyndte nok at have lidt mere hård sex. Vi endte på gulvet, hvor vi fortsatte med at have sex, fortalte den nu tiltalte mand. Han tilføjede, at samlejet også involverede, at de slog og bed hinanden.

- Hun bad mig om at holde hendes arme hårdt, og hun forlangte, at jeg holdt om hendes hals og fortsatte. På det tidspunkt var vi færdige, og jeg gik i bad, fordi jeg svedte, forklarede den 27-årige mand under en afhøring.

Han fastholdt under sin afhøring – og fastholder stadig i dag – at han ikke ved, hvorfor eller hvordan Grace døde.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega320974_006.jpg
 (Foto: MEGA)

Grace sammen med familien. Foto: MEGA

- Jeg husker kun, at jeg faldt i søvn i badet, og at jeg så vågnede op. Jeg kravlede tilbage i sengen og troede først, at Grace var gået.

- Jeg vågnede op næste dag og opdagede, at hun lå på gulvet. Jeg kunne se, at der kom blod ud fra hendes næse.

Under retssagen har anklageren dog fremlagt beviser, der indikerer, at den 27-årige fyr ikke var faldet i søvn.

I stedet søgte han omkring klokken 1:30 om natten på ord, der indikerede, at han var velvidende om, at Grace var død – og at han formentlig selv stod bag drabet.

Han søgte blandt andet på "Waitakere Ranges", som er det område, hvor liget af Grace blev fundet 9. december. Desuden søgte han på ordene ”store sække nær mig”, ”rigor mortis” (dødsstivhed, red.) samt sætningen ”hvordan skiller man sig af med et lig”.

- Det er tydeligt, at frøken Millane er død på dette tidspunkt. Hvad den tiltalte har gang i, er at finde ud af, hvordan han kan skjule liget af hende, fortæller anklageren i retten.

- Man havde nok forventet, at nogle ville ringe efter hjælp på dette tidspunkt, og at man ville være ude af den. Men den tiltalte gik tydeligvis til yderlighederne for at skjule sine forbindelser til frøken Millane.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega322158_0011.jpg
 (Foto: MEGA)

Den tiltalte gerningsmand. Foto: MEGA

I timerne efter den unge piges død besøgte den tiltalte mand desuden pornosider, ligesom han også tog intime billeder af liget.

Omkring klokken 7.50 den følgende morgen var den 27-årige mand tilbage på datingappen Tinder, hvor han planlagde en ny date. Imens lå Grace død på hans værelse.

TOG PÅ NY TINDER-DATE OG FORTALTE OM DRABET

Under retssagen er det ligeledes kommet frem, hvordan den 27-årige mand på koldblodig og kynisk vis fjernede liget.

Efter at have købt den sorte kuffert, hvor han ”roligt, koldt og metodisk” placerede liget af Grace, lejede han en lille bil, hvor han senere transporterede liget til et øde område, hvor han begravede det.

Senere på eftermiddagen mødtes han med den anden kvinde fra Tinder i et trendy område i byen. De drak også drinks, mens manden fortalte en historie om en mand, han kendte, der var blevet fængslet, fordi en kvinde døde i hans lejlighed. Den 27-årige fortalte, at det bare var en ”sexleg, der var gået galt”.

Ifølge anklageren fortalte den 27-årige historien for at teste, hvordan hans dækhistorie ville blive modtaget af andre.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega320974_012.jpg
 (Foto: MEGA)

Grace blev myrdet samme dag, som hun fyldte 22 år. Foto: MEGA

I retten erkender den 27-årige i dag, at Grace var til stede i hans lejlighed, og at hun døde der. Han fastholder dog sin historie om, at hun døde, fordi deres sexleg gik grueligt galt.

Manden har dog også erkendt, at han købte en sort kuffert, lejede en bil og hyrede et rengøringsfirma for at skille sig af med liget.

Sagen forventes at vare fem uger.

Sponsoreret indhold