Krimi18. februar 2019

Ingen livstegn efter 4 måneder: Nu har politiet ny teori

Rigmandskonen Anne-Elisabeth Hagen har været væk siden slutningen af oktober sidste . Nu undersøger politiet, om kidnapningen er en afledningsmanøvre fra større kriminalitet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rigmandskone_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix, norsk politi
Efter næsten 15 uger uden livstegn fra den 68-årige rigmandskone Anne-Elisabeth Hagen stiller efterforskerne spørgsmål ved, om de mulige kidnappere kan have et andet motiv end ’bare’ penge. Det skriver VG. Mandag i sidste uge kom det frem, at familien havde modtaget et forslag til, hvordan de kunne bevise at Anne-Elisabeth Hagen var i live. Men en uge senere er der stadig ingen kontakt.
- Det bekymrer os. Først og fremmest fordi der har været et budskab fra familien, om at de ønsker livstegn for at komme videre. Samtidigt erkender vi, at dette kan tage tid, og derfor er det ikke nødvendigvis alarmerende, sagde Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK. Tom Hagen er en af Norges rigeste mænd. Hans kone Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvandt fra deres hjem i Sloraveinen i Lørenskov i Norge om morgen eller formiddag 31. oktober sidste år. Artiklen fortsætter under billedet...
https://imgix.seoghoer.dk/rimgnaj.jpg
Kidnapperne ville sende beviset via en krypteret envejs-platform efter Tom Hagen havde krævet tegn på, at hustruen var i live, inden han betalte en løsesum. Men politiet advarer, at man ikke skal lade sig friste og forsøge at lege detektiv, og derfor vil politiet heller ikke afsløre, hvilken platform kidnapperne kommunikerer på.

Undersøger andre motiver

Fredag bekræftede politiinspektøren overfor VG, at kidnapperne fortsat ikke har sendt nogle livstegn fra den 68-årige rigmandskvinde. Derfor er der ifølge den norske avis vokset en gnagende uro internt i politiet, for hvorfor sender kidnapperne ikke livstegn? En teori hos politiet er, at motivet slet ikke er økonomisk, men at kidnapperne i stedet forsøger at købe sig tid. Og at de forsøger at lægge pres på politiets ressourcer i forsøget på at trække opmærksomheden væk fra en anden kriminalitet. Politiet har indtil videre ikke nogle mistænkte, men de har rådet Hagen-familien til ikke at betale løsesummen, som lyder på ni millioner euro svarende til 67 millioner danske kroner, før de har modtaget et bevis på at Anne-Elisabeth Hagen lever.

Sponsoreret indhold