Krimi 14. oktober 2021

Her er han: Espen Andersen Bråthen erkender drab med bue og pil

Norge er rystet efter den blodige aften i Kongsberg. Nu kan flere medier berette, at den danske statsborger Espen Andersen Bråthen er anholdt i sagen
Foto: YouTube

Det er Espen Andersen Bråthen, 37, som politiet har anholdt og sigtet for de makabre drab med bue og pil onsdag aften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere norske medier - heriblandt Dagbladet og VG - bringer torsdag eftermiddag et foto af manden, som har erkendt at have dræbt fem personer i Kongsberg.

Torsdag formiddag har den norske sikkerhedstjeneste meldt ud, at drabene på fire kvinder og en mand for nu fremstår som en terrorhandling.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Espen Andersen Bråthen er dansk statsborger, og hans mor er dansk. Den sigtede er født i Norge og har boet store dele af sit liv i netop Kongsberg.

Ukendt motiv

Hvorfor han valgte at gå til angreb i den by, han selv har kunne kalde hjem gennem en stor del af sit liv, er endnu uklart. Politiet er fortsat i gang med nærmere at undersøge hans motiv.

Det står derfor heller ikke klart endnu, om han har er religiøst motiveret eller ej.

Det er politiets overbevisning, at han handlede alene.

Ifølge VG lagde han i en video på internettet, hvor han erklærer sig muslim, og at han havde en advarsel:

- Hej. Jeg er en budbringer. Jeg kommer med en advarsel. Er det virkelig det her, du vil? Og til alle, som har lyst til at gøre op mig sig selv, så er tiden kommet. Vidne om, at jeg er muslim, siger han i videoen.

Truede forældrene

På et pressemøde torsdag kunne norsk politi oplyse, at de tidligere havde fået meldinger om, at manden, som var konverteret til islam, var radikaliseret.

Sidste gang, politiet havde en melding på ham, var i 2020.

Espen Andersen Bråthen har flere domme bag sig. I 2012 blev han idømt 60 dages betinget fængsel for groft tyveri og erhvervelse samt brug af narkotika.

I domsafsigelsen fra 2012 fremgår det desuden, at han tidligere er dømt for lignende forhold.

Forrige år fik Espen Andersen Bråthen et tilhold mod sine forældre. Han skulle have optrådt truende over for dem og blandt andet truet med at dræbe sin far samt efterladt en revolver på forældrenes sofa.

Espen Andersen Bråthen har erkendt de faktiske forhold fra den blodige onsdag aften, er sigtet for drab og skal fredag fremstilles i grundlovsforhør. Torsdag bliver han mentalundersøgt.

Sponsoreret indhold