Krimi17. april 2024 (opd. 17. april 2024)

Her er det ikoniske - og udbrændte - dragespir fra Børsen nu

En tydelig berørt direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, har for kort tid siden fået overbragt det ikoniske, men også udbrændte, dragespir fra Børsen

Historisk: Det er en katastrofe

LÆS OGSÅ: I chok over brand i Børsen: - Det er ikke til at bære

I går kæmpede han en tårevædet kamp for at redde kunstværker ud af Børsen.

I dag – dagen efter den altødelæggende brand i Børsen – har tårerne også fået frit løb hos administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

I dag overrakte en vagtmester han nemlig ham toppen af Børsens ikoniske dragespir, der i går kollapsede som følge af den voldsomme brand.

- Der kommer en vagtmester løbende hen til mig med spiret. Det er forbrændt, men det det er kuplen, som sad på toppen. Jeg bliver helt rørt, når jeg fortæller det, siger en tydelig berørt Brian Mikkelsen til DR Nyheder.

Han er sikker på, at det forbrændte spir ikke skal gemmes væk – det skal i stedet genbruges:

- Så det kommer vi til at bygge videre på. Jeg har også lovet vagtmesteren, at den del kommer op igen, tilføjer han overfor mediet.

Branden i Børsen begyndte omkring klokken 07.30 tirsdag morgen, og omkring en time senere kollapsede det ikoniske dragespir så.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-17/20240416-182444-L-1920x1280we.jpg
Brian Mikkelsen hjalp selv til med at få kunsten bragt i sikkerhed.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Spiret blev i sin tid fremstillet efter ønske fra kong Christian IV og bestod af fire drager med sammensnoede haler. Spiret blev tegnet af kongens egen fyrværkerimester.

Efter sigende skulle det smukke dragespir beskytte Børsen mod fjender og ild – og det gjorde det da også i de 400 år, hvor spiret tronede på toppen af Børsen. Men i går gik spiret altså til grunde under den voldsomme brand.

Sponsoreret indhold