Krimi16. april 2024

I chok over brand i Børsen: - Det er ikke til at bære

Den voldsomme brand i Børsen har sendt chokbølger gennem det politiske og erhvervsmæssige landskab i Danmark

Historisk: Det er en katastrofe

LÆS OGSÅ: Følg branden i Børsen live her

København og resten af Danmark er tirsdag morgen vågnet op til et voldsomt syn: Den historiske Børsen-bygning i hjertet af København står i flammer, og meget tyder på, at store dele af den 400 år gamle bygning ikke står til at redde.

Omkring klokken 08.30 bekræftede Hovedstadens Beredskab da også, at Børsens ikoniske dragespir ville kollapse.

Den voldsomme brand har sendt chokbølger gennem hele landet, og adskillige har valgt at dele ord på de sociale medier.

- Hvor er det helt igennem frygtelige billeder af Børsen i flammer. Dragespiret er faldet, det er slet ikke til at bære. Så ikonisk, historisk en bygning, et af Københavns vigtigste vartegn. Og så på Dronningens fødselsdag, ej altså, skriver Det Konservative Folkepartis Mette Abildgaard blandt andet.

- Decideret tragedie lige nu omkring den ikoniske og historiske børs i København, lyder de kortfattede ord fra radiovært Dan Rachlin på Facebook.

Også Dansk Erhverv, der har til huse i Børsen, er dybt chokeret og berørt over branden:

- Vi er mødt ind til et forfærdeligt syn. Børsen brænder. Alle bedes holde sig væk fra området omkring Slotsholmen. Brandmyndighederne er på stedet. Vi vender tilbage, når der er flere oplysninger.

For kort tid siden er det desuden kommet frem, at Dansk Erhvervs direktør Brian Mikkelsen er til stede ved Børsen, hvor han selv kæmper med brandfolket for at redde kunstværkerne ud af Børsen.

Børsen huser især et større antal portrætter og malerier fra blandt andre Lorenz Frølich, P.S. Krøyer og C.F. Høyer.

Børsen er én af de ældste bygninger i Danmark, og bygningen er især kendt for spiret med de fire drager med sammensnoede haler. Det er dette spir, der for kort tid siden er kollapset.

Byggeriet begyndte i 1619, og forinden dagens voldsomme brand var en større restaurering af Børsen i gang. Det er endnu uvist, om restaureringen er årsag til den voldsomme brand.

Sponsoreret indhold