Krimi10. maj 2024 (opd. 10. maj 2024)

Her boede Korsørmanden: - Sagen giver ofre og familier ar på sjælen

I april sidste år stormede politiet ind på en stille villavej i Svenstrup ved Korsør, hvor en 13-årig pige blev befriet. - Det er en sag, der har optaget nabolaget, fortæller en nabo til SE og HØR
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sagen mod en 33-årig mand, der er mistænkt for blandt andet at dræbe Emilie Meng, går nu i gang. Her kan du se, hvilke tre vigtige steder sagen kommer til at handle om.
 Video: Saad Ahmad/Patrick E. Nielsen

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en fortrolig mail til journalisterne på patrick@sh.dk

LÆS OGSÅ: Nu er der nyt liv i hans hus

16. april sidste år omkring klokken 14.46 ankom politiets beredskab lydløst til en vej i Svenstrup ved Korsør.

Præcis to minutter senere stormede tungt bevæbnede betjente det sorte villahus, og en 13-årig pige blev befriet efter 27 timers fangenskab, hvor hun ifølge politiet er blevet udsat for en umenneskelig behandling.

Og nu begynder den længe ventede retssag mod husets ejer - en 33-årig mand fra Korsørområdet - som er tiltalt for at have bortført og seksuelt misbrugt den 13-årige pige i over et døgn.

Samtidig er han blandt andet tiltalt for at have slået 17-årige Emilie Meng ihjel tilbage i 2016. Han erkender delvist at have bortført pigen i Kirkerup sidste år, mens han nægter enhver anklage om drabet på Emilie Meng, ligesom han afviser at have forsøgt at bortføre en 15-årig efterskolepige i Sorø.

SE og HØR har forud for retssagen besøgt det idylliske nabolag i Svenstrup, hvor den 33-årige mand har boet de seneste år inden sin anholdelse, for at høre, hvordan der bliver set frem til en af Danmarkshistoriens største retssager i nyere tid på den vej, som sidste år pludseligt blev belejret af politiet.

Politiet arbejder på Svalevej i Svenstrup ved Korsør søndag den 16. april 2023. Det er endnu uvist, om det har relation til sagen om den 13-årige pige, der søndag eftermiddag blev fundet, efter at hun havde været forsvundet siden lørdag.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Det vrimlede med betjente og politiets køretøjer 16. april sidste år, da de fandt frem til en 13-årig pige, som var blevet bortført og holdt fanget i 27 timer. Tirsdag starter den længe ventede retssag mod en nu 33-årig mand, som er tiltalt i sagen.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

- Sådanne sager giver jo både ofrene og deres familier ar på sjælen, fortæller en mand fra vejen, som SE og HØR møder på en solbeskinnet dag forud for retssagen.

Han fortæller derudover, at sagen fyldte rigtig meget i ugerne efter, men at det også langsomt gik i sig selv igen.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-08/CT1A8303.jpg
Politiet og deres teknikere arbejder i og ved den villa, hvor den 13-årige pige blev befriet fra.
 Foto: Mikael Rieck

En kvinde fra nabolaget fortæller, at stemningen før retssagen er ganske stille og rolig.

- Det er en forfærdelig og meget trist sag. Det viser også, at man aldrig ved, hvad der sker inden for naboens fire vægge, fortæller kvinden, som SE og HØR møder foran et hus på vejen.

Ifølge kvinden fornemmede hun og hendes mand allerede inden den tiltaltes anholdelse, at han holdt sig meget for sig selv.

- Man så ikke meget til ham i kvarteret, slår hun fast om den 33-årige mand, der siden anholdelsen er blevet anklaget for også at slå 17-årige Emilie Meng ihjel tilbage i 2016.

Retssagen begynder tirsdag 14. maj ved Retten i Næstved, hvor der er afsat hele 18 dage til behandlingen af sagen.

Der forventes dom i slutningen af juni.

SE og HØR kommer til at følge sagen fra start til slut.

Sponsoreret indhold