Krimi15. april 2024

Grusomt: Disse TRE ord søgte Joel Cauchi på, før han gik amok i shoppingcenter

Den australske gerningsmand, der stak adskillige ihjel med en kniv, søgte på flere hårrejsende ord, før han gik amok lørdag
Australske Joel Cauchi søgte på tre helt særlig ord, før han lørdag gik amok i et shoppingcenter og dræbte seks.
Australske Joel Cauchi søgte på tre helt særlig ord, før han lørdag gik amok i et shoppingcenter og dræbte seks.
 Foto: Tt/Ritzau Scanpix og privat

LÆS OGSÅ: 25-årige Dawn Singleton dræbt i Sydney: Havde netop købt sin brudekjole

Hårrejsende detaljer er begyndt at dukke op efter lørdagens uhyggelige knivangreb i Sydney, hvor en 40-årig gerningsmand stak seks personer ihjel og sårede adskillige.

Nu er det blandt andet kommet frem, at gerningsmanden – 40-årige Joel Cauchi – foretog flere bekymrende søgninger på Google, før han udløste sin massakre.

Han søgte ifølge det australske medie News på ordene ”how to kill” (”hvordan slår man ihjel, red.).

Mediet har også tidligere beskrevet, at gerningsmanden var besat af knive, og at han tilbage i 2023 kontaktede politiet, fordi han var vred over, at hans forældre havde fjernet hans knive.

Nye oplysninger antyder desuden, at 40-årige Joel Cauchi ikke valgte at gå spontant amok i shoppingcentret Westfield. Noget tyder i stedet på, at han nøje havde planlagt sin massakre – og det skyldes ikke blot, at han søgte på de urovækkende ord inden.

I ugerne op til lørdagens angreb, der i alt kostede seks uskyldige livet, var han således blevet set i og omkring andre shoppingcentre i storbyen.

Ifølge News var han blandt andet blevet set i shoppingcentre i Sydney-forstæderne Penrith og Parramatta, og nu spekuleres der altså i, om han overvejede at dræbe uskyldige i et af disse shoppingcentre også.

Et motiv til lørdagens angreb er stadig ukendt, men ifølge politiet gik Joel Cauchi målrettet efter kvinder.

Fem af ofrene var da også kvinder. Af dem mistede en 38-årig mor livet. Hun nåede dog at kaste sin ni måneder gamle baby i sikkerhed. Babyen blev dog også ramt af knivstik, men er i live.

Også en 25-årig kvinde, der netop havde købt sin brudekjole, er blandt ofrene.

Politiet får ikke mulighed for at afhøre gerningsmanden selv. Han blev skudt og dræbt af betjente i forbindelse med hans angreb.

Sponsoreret indhold