Krimi15. april 2024

Gerningsmanden i Sydney ringede til politiet med uhyggelig besked

Gerningsmanden, der lørdag gik amok og dræbte adskillige med kniv i et shoppingcenter i Sydney, havde forinden foretaget et opkald til politiet
Gerningsmanden i indkøbscentret under angrebet lørdag.
Gerningsmanden i indkøbscentret under angrebet lørdag.
 Foto: Tt/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Døende mors sidste gerning: Reddede sin lille baby fra gal gerningsmand

Der er nu dukket flere oplysninger op om den gerningsmand, der lørdag gik amok og dræbte adskillige med kniv i et shoppingcenter i Sydney.

Forinden havde manden – den 40-årige Joel Cauchi – således haft ringet til politiet.

I samtalen, der fandt sted i 2023, havde Joel Cauchi tilsyneladende rettet en anklage mod sine egne forældre.

Det skriver News.

Overfor politiet påstod Joel Cauchi, at hans forældre bevidst havde gemt hans knive, og at de i samme ombæring havde udtrykt bekymring for ham. Dette havde efter sigende gjort Joel Cauchi utilfreds, skriver det australske medie.

Australsk politi ønsker ikke at be- eller afkræfte oplysningen, men bekræfter, at efterforskerne lige nu undersøger en episode fra 2023.

– Vi er opmærksomme på en begivenhed fra 2023, som vi nu er ved at undersøge, men igen er det en del af en større undersøgelse, oplyser politiet til australske medier.

Politiet er nu ved at klarlægge, hvad der ledte op til, at 40-årige Joel Cauchi lørdag gik amok og stak adskillige med kniv i Westfield-shoppingcentret.

Manden var ifølge australske medier fascineret af knive, lige som det også tidligere er kommet frem, at han havde en historik med mentale problemer.

Det er dog stadig uvist, hvorfor han gik amok og tog livet af blandt andre en 38-årig mor og en 25-årig kvinde, der netop havde købt sin brudekjole.

Politiet får ikke mulighed for at afhøre gerningsmanden selv. Han blev skudt og dræbt af betjente i forbindelse med angrebet.

Sponsoreret indhold