Krimi 3. maj 2019

Gennembrud i Maddie-mysteriet? Politiet har ny mistænkt for kidnapning

For præcis 12 år siden i dag forsvandt den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann under en ferie med sin familie til Portugals Algarvekyst.
Foto: Ritzau Scanpix

Siden har politiet i både England og Portugal efterforsket den mystiske forsvindingssag intenst. 

Men i årevis har der været dødt løb i efterforskningen, men nu er der måske alligevel nyt håb.

Idet Kate og Gerry McCann markerer den smertefulde 12 års dag, for deres datters forsvinden, har detektiver fra det portugisiske politi fået flere ressourcer til at efterforske 'nye spor' og en 'ny mistænkt' i sagen. Det skriver portugisiske medier. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Foto: Netflix

Maddie (i midten med ryggen til) fotograferet, mens hun legede med andre børn på feriesteder - blot få dage før hun forsvandt. (Foto: Netflix)

Politiet i Portugal har angiveligt øje på en udenlandsk pædofil, som var i landet i maj 2007, hvor Maddie forsvandt. 

Udviklingen i sagen kommer ellers kort tid, efter politiet overvejede at lukke eftersøgningen. 

Selv har Maddies forældre svoret at fortsætte forsøget på at finde deres datter 'for så længe det tager'. Og de holder fast i det lille håb om, at Madeleine stadig er i live. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Månederne og årene går for hurtigt; Madeleine ville være 16 i denne måned. Det er umuligt, at sætte ord på, hvordan det får os til at føle. Det er trøstende og beroligende at vide, at efterforskningen fortsætter, og at mange mennesker rundt omkring i verden fortsat er opmærksomme, har Maddies forældre i dag udtalt. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Det sidste billede taget af Maddie - samme dag hun forsvandt (Foto: Privat)

Myndighederne har tidligere meldt ud, at der er 'stor tvivl' om, hvorvidt Maddie stadig er i live men påstår, at politiet er 'tættere på at vide, hvad der skete'. Det skriver DailyMail.

Treårige Maddie forsvandt sporløst under en familieferie i Portugal 3. maj 2007. Hun var blevet efterladt sovende alene med sine yngre søskende, mens hendes forældre spiste på en restaturant tæt på. 

Artiklen forsætter under billedet... 

Ferielejligheden hvorfra Maddie forsvandt. (Foto: Netflix)

En kontroversiel ny Netflix-dokumentar som efterforskede kidnapningen af Maddie havde premiere sidste måned. Den satte gang i et bombardement af hademails mod forældrene. 

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Værelset, hvorfra Maddie forsvandt. Det er hendes tomme seng, der er indrammet med en rød cirkel. (Foto: Netflix) 

Og da undersøgelser af ferielejligheden i sommeren 2007 viste tegn på blodstænk, som angiveligt tilhørte den blonde pige, kom de to forældre Kate og Gerry i politiets søgelys.

Begge blev i september 2007 afhørt og sat under mistanke, men fastholdt hårdnakket, at de intet havde at gøre med deres datters forsvinding.

Forældrene blev renset i juli 2008 - og har siden selv smidt masser af penge efter en privat eftersøgning, da portugisisk politi valgte at nedprioritere den svære sag på grund af mangel på beviser.

Sponsoreret indhold