Krimi20. marts 2019

Gasolin-stjerne i retten: Kaos-sag trækkes i langdrag

Den 76-årige rockmusiker Franz Beckerlee sad i dag på ankalgebænken tiltalt for to overtrædelser af færdelsloven, men hvad der skulle have været en lille sag, der kunne klares på en halv time, er flere gange blevet udskudt
https://imgix.seoghoer.dk/gasolin.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

I dag skulle der være faldet dom i sagen, hvor Gasolin-stjernen Franz Beckerlee står tiltalt for at have givet den lidt for meget gas i sin gule varebil i de københavnske gader.

Men anklageren havde glemt et par papirer, hvilket fik dommeren til at give ham en reprimande ud over det sædvanlige.

- Forstår du ikke, hvad jeg siger? Du har ikke bødeforlægene med, så jeg kan vurdere sagen ordentligt, sagde dommeren til den unge anklager.

Derfor måtte dommen udsættes til om en uge, hvor Franz Beckerlee vil modtage den i sin e-boks.

ingen forsvarer

Men det er ikke første gang, at Hr. Beckerlee måtte vende snuden hjemad uden et resultat.

I starten af februar mødte guitaristen også op i retten med sin computer under armen.

Dengang blev sagen udsat, fordi han ikke kun risikerede at skulle hoste op med penge, men altså stod til at miste kørekortet betinget, hvis han blev kendt skyldig.

Og derfor skulle den aldrende guitarist have beskikket en forsvarer.

Det havde tilsyneladende ikke været nødvendigt, for der sad ingen forsvarer ved siden af den gråhårede tidligere Gasolin-stjerne.

- Jeg fandt ud af, det kostede 3000 kroner, og da jeg ikke forventer at vinde den her sag, så synes jeg ikke, at der var grund til at bruge penge på det, sagde han til dommeren i retten.

Ifølge anklageskriftet blev Franz Beckerlee tilbage i august, stoppet af en motorcykelbetjent, da han havde kørt over for rødt i krydset i Uplandsgade og Vermlandsgade på Amager i København. Derudover havde han holdt i banen til at køre lige ud, da han svingede til højre.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/franz-beckerlee-01102018.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Franz Beckerlee havde en lidt fri fortolkning af færdselsreglerne mente dommeren.

Fri fortolkning

Franz Beckerlee nægtede sig til starte med skyldig i anklagerne, men kom alligevel med en forklaring, der nærmest virkede som en tilståelse.

- Jeg kører rundt i det der sving hver eneste dag. Jeg oplever at mange af dem, der holder i det der røde lys, så tager de mobilen frem, så man skal dytte et par gange for at vække dem.

  • - Derfor har jeg nogle gange kommet dem i forkøbet ved at lægge mig i ligeud-banen, hvis jeg har haft travlt, sagde han i retten.

  • Han mente godt, at man måtte holde i banen til at køre ligeud, hvis de andre højresvings-billister var langsomme. Det mente dommeren dog var en meget 'fri fortolkning' af færdelsloven.

Det bakkede den fuldt uniformerede motorcykel-betjent, som vidnede i retten, op om.

- Da jeg stoppede tiltalte, forklarer han, at han godt var klar over, at der var rødt, men han kunne ikke vente på, at de andre kom ud af deres starthuller.

Nytter ikke

I retten var Hr. Beckerlee iført en brun ruskindsjakke og et par mørkeblå cowboybukser. Det hvide, lange hår hang i en hestehale i nakken.

Næsen var helt i sky, da han blev tilbudt at stille betjenten et par spørgsmål:

- Det nytter jo alligevel ikke noget, sagde han med løftede øjenbryn.

Sagen er ikke første gang, at Hr. Beckerlee har problemer med at overholde de danske færdselsregler.

Bliver han kendt skyldig i sagens to tiltaler er det nemlig hans tredje klip på tre år, og han må derfor op til en en kontrollerende køreprøve, hvis han vil fortsætte med at gøre gaderne udsikre i sin varebil.

Og han risikerer en møde på 3500 kroner.

Kim Larsens guitarist

Franz Beckerlee er kendt fra sin tid i det danske rockband 'Gasolin'. Og i en årræke var han og Kim Larsen hovedkræfterne bag det folkekære band.

Gasolin gik i opløsning i 1978 og blev trods mange ønsker fra fans aldrig gendannet.

I dag bruger Beckerlee ikke længere fingrene til at danse over guitarstrengene, men til at skabe billedkunst.

Hr. Beckerlee var ikke interesseret i at svare på SE og HØRs spørgsmål efter retsmødet.

Sponsoreret indhold