Nyheder5. februar 2019

Gasolin-stjerne skal i retten

Det er ikke første gang, at den gamle rockmusiker har givet den lidt for meget gas og har været for dristig på vejene, og nu risikerer han at miste kørekortet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega327391_001.jpg
 Foto: MEGA

76-årige Franz Beckerlee mødte i sidste uge op i Københavns Byret i, hvad der startede som en ganske normal bødesag.

Men i retten kom det frem, at Gasolin-stjernen ikke kun skal hoste op med penge, men altså risikerer at miste kørekortet.

Han var iført en brun læderjakke, og det grå hår var skrabet tilbage i den velkendte hestehale i nakken.

Da han havde svinet pressen lidt til for deres fremmøde, stillede han sig afværgende og inspicerede noget kunst, indtil klokken blev 10, og han kunne træde ind i retslokalet.

Da han kom ind foran dommeren spugte han da også som det første, om pressen behøvede at være til stede.

- Det er et offentligt retsmøde, fortalte dommeren Hr. Beckerlee.

I følge anklageskriftet blev han, tilbage i august, stoppet af en motorcykelbetjent, da han havde kørt over for rødt i krydset i Uplandsgade og Vermlandsgade på Amager i København. Derudover havde han holdt i banen til at køre ligeud, da han svingede til højre.

Men det er langt fra Beckerlees første møde med ordensmagten, for hvis han kendes skyldig i færdselsforseelsen er det hans tredje klip på tre år, og han må derfor op til en kontrollerende køreprøve, hvis han vil fortsætte med at gøre de Københavnske gader usikre i sin varebil.

Derfor blev sagen udskudt, da den aldrende guitarist ikke havde fået beskikket en forsvarer. Og den motorcykelbetjent, som havde stoppet Beckerlee tilbage i august, og som var mødt op i retten, måtte derfor gå derfra uden at vidne.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20171024_nsa_franz_beckerlee007.jpeg
 Foto: Niels S. Andersen

Franz Beckerlee risikerer at miste kortet, hvis han kendes skyldig (Foto: Niels S. Andersen)

Tilbage i 2011 måtte den tidligere rock-guitarist også stå skoleret, da han var anklaget for vold mod en 84-årig mand. Her blev han frifundet af domsmandsretten.

Franz Beckerlee er kendt fra sin tid i det danske rockband 'Gasolin'. I en årrække var han og Kim Larsen de kreative hovedkræfter i det folkekære band.

Gasolin gik i opløsning i 1978 og blev trods mange ønsker fra fans aldrig gendannet. Og i dag bruger Hr. Beckerlee ikke længere fingrene til at danse over guitarstrengene, men til at skabe billedkunst. Den største tilkytning den gamle rockmusiker har til musikken er, når han lytter til en plade, mens han maler sine billeder. Det skev Fyens tilbage i år 2017.

Du kan følge med her på SH.dk, når sagen skal for retten.

Sponsoreret indhold