Krimi22. april 2024

Forældrepar tiltalt for drab på spædbarn: – De skal frifindes

Et nævningeting i retten i Nykøbing Falster skal afgøre, om forældreparret dræbte deres datter på halvanden måned
Retten i  Nykøbing FalsterNykøbing Falset ret
To forældre er ved Retten i Nykøbing Falster tiltalt for at have slået deres halvanden måneder gamle spædbarn ihjel.
 Foto: Jesper Sunesen / ALLER MEDIA DK

LÆS OGSÅ: Anklager i sag om drab på spædbarn: – Jeg har aldrig set noget så voldsomt

– De skal frifindes, sådan lød det fra forsvarer Mariann Jørn Hansen, der er forsvarer for den unge mor, der er tiltalt for at have tæsket sin lille datter ihjel.

Kvinden og hendes kæreste – stedfaren til barnet – er tiltalt for at have dræbt spædbarnet. Af anklageskriftet fremgår det, at barnet, der blev født 26. juli blev udsat for en lang række tilfælde af vold frem til 7. september 2022. Her blev hun hastet til hospitalet uden vejrtrækning. To dage senere mistede hun livet.

De nægter sig skyldige.

Hun argumenterede i sine afsluttende bemærkninger for, at forældreparret skulle frifindes, fordi man ikke kan pege på, hvem der skulle stå bag overgrebene på pigen, der døde seks uger gammel.

– Hvem er det der har forulempet hende (navn udeladt red.). Jeg ved det ikke. Jeg tror heller ikke i ved, sagde forsvarer Mariann Jørn Hansen henvendt til nævningene.

Der blev fundet fem kraniebrud, ikke under 14 ribbensbrud, brud på lårbens- og skinnebensknogler på begge ben, hudafskrabninger i ansigtet og på benet og overrevet læbebånd på den lille pige.

– Hvad er det man vil klandre de to unge mennesker for?, spurgte forsvareren.

– De er to uerfarne unge mennesker, og i de situationer, hvor vi har set dem sammen så er det “klodset”, fortsatte hun og henviste blandt andet til to videoer, hvor man ser stedfaren med den lille pige.

På videoen kan man se og høre pigen, der græder højt, men faren stopper ikke sin tilsyneladende voldsomme behandling, ligesom moren ikke griber ind.

– De har begge sagt, at de ikke har set noget. Den forklaring kan vi ikke tilsidesætte. Det er der ikke nogen, der har været i stand til at svare på.

Også forsvarer for stedfaren, Lonnie Kromann, mente at forældrene skulle frifindes. Hun pegede på, at der absolut intet motiv var at finde.

– Han var stolt. Hun var et ønskebarn, der bliver taget billeder, de havde gjort børneværelset klar, man forsøger genoplivning, man opgraderer barnevogn, sagde hun.

– Man går frivilligt i mødregruppe og til lægen.

– Det viser jo ikke, at man er i gang med at slå sit barn ihjel, slog Lonnie Kromann fast og pegede i så fald på, at de udelukkende skulle dømmes for grov vold med døden til følge.

Forældrene har begge forklaret, at de ikke ved, hvor skaderne skulle stamme fra og ej heller lagde mærke til nogle skader.

Anklager Siw Olsen mener, at forældrene begge skal findes skyldige i drab. Hun mener, at forældrenes forklaring må tilsidesættes som utroværdig.

Og at de må have overvejet sandsynligheden for, at deres lille pige kunne dø som følge af den hårde behandling.

Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden vil fratage moren og stedfaren retten til eventuel arv og forsikring, hvis de bliver fundet skyldige.

Der ventes at falde dom 13. maj.

Begge de tiltalte er beskyttet af et navneforbud.

Sponsoreret indhold