Krimi4. august 2023

Fire tyveknægte anholdt på Smukfest: Gik og stjal på campingområdet

Politiet blev torsdag opmærksomme på to mænd, der opførte sig mistænkeligt på campingområdet
Smukfest er i fuld gang - men det er flere tyveknægte også. Politiet anholdt fire på campingområdet torsdag.
Smukfest er i fuld gang - men det er flere tyveknægte også. Politiet anholdt fire på campingområdet torsdag.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Ung mand slået ned på Smukfest

Musikken har spillet siden onsdag på Danmarks smukkeste festival, og de mange gæster har nok efterhånden fået kastet en øl eller fire ned.

Men det har ikke gjort noget ved den gode stemning på årets Smukfest, fortæller vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Det overordnede billede fra festivalen set med politimæssige briller er meget, meget fint. Vi bliver nødt til at takke festivalgæsterne for, at de opfører sig rigtig pænt, starter vicepolitiinspektøren dagens pressebriefing med at sige.

Men torsdagens døgn var ikke helt uden arbejde til ordensmagten.

Det gik blandt andet ud over fire tyveknægte.

- I går blev vi ved fælles hjælp (fra festivalen og politiet red.) opmærksomme på en mistænkelig adfærd fra to personer ude på campingområdet.

- Da vi tager fat i dem, er de i besiddelse af tyvekoster, som formentlig er stjålet på campingområdet, fortæller Finn Ellesgaard Nielsen.

Der er blandt andet tale om powerbanks, lyder det fra Sydøstjyllands Politi.

På den baggrund blev to udenlandske mænd på 33 og 38 anholdt på campingområdet.

- Vi sigtede yderligere to udenlandske personer, som vi mener står i ledtog med de to. De opholdt sig på en parkeringsplads lidt væk fra festivalen, forklarer vicepolitiinspektøren.

Ingen af de fire mænd var i besiddelse af et armbånd til festivalen, hvilket de udover tyveriforholdet også er sigtet for - de vil muligvis blive fremstillet i grundlovsforhør for udlændingeloven.

Sponsoreret indhold