Krimi22. december 2021

FCK-fans i masseslagsmål: I dag får de deres dom

Et større masseslagsmål mellem fans af FC København og Brøndby får onsdag sin retslige afslutning, når sagerne mod 15 FCK-fans afgøres i Københavns Byret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210809-120023-1-1920x1279we.jpg
 Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

SENESTE: Nu er dommen faldet

Det var voldsomme scener, der udspandt sig på Vesterbro i København 12. juli sidste år, hvor en større gruppe FCK- og Brøndby-fans farede i flæsket på hinanden.

Politiet sigtede efter episoden hele 62 personer for at have deltaget i det store slagsmål.

Onsdag falder den endelige dom så over 15 FCK-fans, der efter slagsmålet blev tiltalt for ”legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.”

Tidligere på året blev et af de mere kendte ansigter i FCK’s hooligan miljø frikendt for lignende anklager.

Trampet, slået og sparket i hovedet

Masseslagsmålet fandt sted 12. juli 2020 ved højlys dag på Vesterbro ved Enghavevej.

Adskillige cafégæster og københavnere, der blot var ude for at gå en tur, endte derfor som rædselsslagne vidner til det voldsomme sammenstød.

FC København og Brøndby IF skulle senere på dagen spille det famøse Københavner-derby.

Inden kom det dog til voldsomme uroligheder, da to store grupperinger fra det mere hardcore fanmiljø omkring fodboldklubberne stødte sammen.

Ifølge anklageskriftet blev en kun 16-årig dreng udsat for et ’legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter’ idet han blev væltet omkuld, hvorefter han gentagne gange blev trampet, slået og sparket i hovedet og på kroppen, ligesom de tiltalte kastede og slog med stole, sten, kegler og lignende genstande, hvor offeret blev ramt flere gange i hovedet og på kroppen, fremgår det anklageskriftet mod de 15.

Udover tiltalen for grov vold er to personer i anklageskriftet ligeledes tiltalt for at have været i besiddelse af et knojern, hvilket dog ikke var i forbindelse med masseslagsmålet.

Kampen mellem de to fodboldklubber på grønsværen endte iøvrigt 0-0.

Der forventes at falde dom senere i dag. SE og HØR følger sagen.

SENESTE: Nu er dommen faldet

Sponsoreret indhold