Krimi28. april 2021

Kendt FCK-hooligan frikendt for kæmpe slagsmål

Mandens rolle i et kæmpe slagsmål på Vesterbro kunne ikke dokumenteres
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200806-021623-6_51mb.jpg
 Foto: Dejan Obretkovic

Borde, bænke og brosten flyver gennem luften. Tilfældige borgere må springe for livet. Politisirener buldrer i baggrunden, da en gruppe af sortklædte FCK-fans stormer en gruppe Brøndbyfans i krydset ved Sundevedsgade og Enghavevej på Vesterbro.

Den voldsomme scene er netop blevet afspillet i Københavns Byret på video. Her er en af FCK’s måske kendteste hooligans tiltalt for forstyrrelse af den offentlige orden ved at deltage i et masseslagsmål og bære maskering.

Den unge muskuløse mand fra København, sidder afslappet under anklagerens spørgsmål, han kan ikke huske meget fra dagen. Eller hvor han befandt sig søndag 12. juli sidste år i tiden før og efter slagsmålet.

Det er anklagemyndighedens påstand, at hooliganen var en af de fremtrædende i kaosset, der udspillede sig før derbyet mellem fodboldklubberne FCK og Brøndby IF. Men han kunne forlade byretten som en fri mand, der blev frikendt.

Fotograferet af politiet

I retten fremviste anklageren en lang række fotos af den unge mand.

Først fotos fra da han blev stoppet af politiet ved Frihavnskroen på Østerbro, der er et kendt tilholdssted for den mere hårdkogte del af FCK-fansene.

Betjentene tog dem for at dokumentere hans tilstedeværelse. Billederne er taget halvanden time efter slagsmålet på Vesterbro, forklarede anklageren i retten.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/20200805-181401-l_68mb.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen

Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen

- Jeg var ikke på Vesterbro. Jeg var ude for at hente min cykel før kampen, så jeg kan ikke have været der, siger den sortklædte mand til anklageren.

Plettede sorte sko

Politiet har fundet overvågningsfotos fra Metroen, hvor de mente, at manden igen kunne identificeres med skoene.

De bliver sammenlignet med en stribe fotos og video fra den voldsomme video på Vesterbro. Her har politiet markeret det, de mener, er hooliganen i videoen med en rød cirkel. Ansigtet er skjult bag en sort halsedisse-lignende genstand. Ifølge politiet er det de samme sko med hvide pletter.

Netop de sorte sneakers med en hvid klat maling på, mener anklagemyndigheden er let genkendelige. Men den store forskel på de mange fotos og video er, at han ikke har det samme tøj på. I voldsorgiet har den rødcirklede mand lange sorte Adidas-bukser og sort jakke på. Den kendte FCK-fan har shorts og grå trøje på foran Frihavnskroen, der er taget senere.

- Jeg kan slet ikke genkende, at det skulle være mig på de billeder, siger manden.

Københavns Politi valgte at ransage mandens bopæl få dage efter episoden på Vesterbro. Her fandt de sorte Adidas-bukser og nogle sorte sneakers.

- Ærlig talt må jeg sige, at det er måske halvdelen af alle fans, der har de bukser, siger den anklagede mand.

Frikendt

Anklageren gik efter at få hooligan idømt en fængselsstraf, da han tidligere er dømt for lignende kriminalitet.

Men dommeren og de to nævninge fandt ikke beviser stærke nok til, at de var sikre på, at den unge mand var til stede i slåskampen. Og den kendte hooligan kunne forlade byretten som en fri mand.

Sponsoreret indhold