Krimi13. april 2024

Farlig spraydåse-leg kan slå dine børn ihjel: Stop det nu!

En 12-årig er i kunstig koma efter, hvad nu frygtes at være en farlig leg fra de sociale medier - det får flere organisationer til at slå alarm og kræve større ansvarlighed hos både de sociale medier og forældrene
Det er i lejligheden her, at den alvorlige ulykke skete. Stedet behandles fortsat som et gerningssted, efter en kvinde og fire børn kom alvorligt til skade under eksplosionen.
Det er i lejligheden her, at den alvorlige ulykke skete. Stedet behandles fortsat som et gerningssted, efter en kvinde og fire børn kom alvorligt til skade under eksplosionen.
 Foto: Presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ: Politiet undersøger SoMe-udfordring

Efter en eksplosion i et rækkehus i Helsinge, hvor fem personer - heraf fire mindreårige piger - blev alvorligt skadet, opfordrer eksperter nu forældre til at være ekstra opmærksomme, skriver TV 2 Kosmopol.

Blandt andre en 12-årig pige er lagt i kunstig koma efter, hvad politiet frygter er en TikTok-udfordring, hvor man antænder spraydåser, i dette tilfælde med tørshampoo i.

- Vi bliver nødt til at sige det ubehagelige – hvis den her sag hænger sammen med en Tiktok-challenge, så er det ikke sikkert for børn og unge at være på de platforme, siger Miriam Michaelsen, der er forperson i Medierådet Børn og Unge, til mediet.

Også Forbrugerrådet Tænk presser på for mere ansvarlighed på sociale platforme og minder forældre om deres rolle i at beskytte deres børn mod skadeligt indhold.

Det er i sidste ende forældrenes ansvar at vide, hvad der foregår i deres børns digitale liv, og rådet anbefaler løbende dialog om brugen af sociale medier.

- Vores erfaring viser, at hvis du opbygger en god og tillidsfuld relation i såkaldt fredstid, så er det også nemmere for barnet at komme til dig, hvis der sker noget skidt på de sociale medier, siger Uffe Rabe Krag, politisk chef ved Forbrugerrådet Tænk.

Sponsoreret indhold