Krimi7. juli 2020

Faldt i døden fra forlystelse: Her er hendes sidste minutter

Élodie Duval, som lørdag eftermiddag blev kastet af en vogn på en forlystelse i Parc Saint-Paul i Nordfrankrig, fejrede sønnens fødselsdag med familien, da tragedien ramte
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/elodie.png
 Foto: Ritzau Scanpix/Facebook: Elodie Duval

I den 32-årige mor Élodie Duvals sidste sekunder, kæmpede hendes mand for hendes overlevelse, mens hun hang ud over siden på en vogn i "Formula 1"-forlystelsen i Parc Saint-Paul i Beauvais, Frankrig.

Det fremgår nu på baggrund af både vidner og familie, at Duval tilsyneladende blev kastet ind over en sikkerhedsbøjle, før hun landede på jorden under forlystelsen.

Ægtemanden, og faderen til den to årige søn, som familien var i parken for at fejre, holdt om hustruens ankel, og forsøgte at fastholde hende, men mistede grebet, før Elodie landede foran forfærdede gæster.

Rutsjebanetragedien rystede over weekenden hele landet. Ikke mindst fordi der to gange før er sket lignende episoder ved selvsammen attraktion.

Élodies sørgende søster, Laurianne Duval - der desuden var tilsted i parken lørdag - fortæller til Mirror, at lille to årige Allen har fået besked om, at hans mor nu er "fløjet op til himlen".

- Hun var en fantastisk person, som bragte så meget kærlighed til familien. Hun var så fuld af liv. Hun var en fighter. Hendes søn betød alt for hende, fortæller søsteren.

Fejrede fødselsdag

Familien havde bare timer forinden hygget sig med fødselsdagskage midt på dagen. Her havde den lille Allen fået hjælp af sine forældre til at puste lysene på lagkagen ud.

Helt uvidende om den frygtelige tragedie, der ventede dem lige om hjørnet.

Laurienne Duval er knust, men ønsker ikke at gå i detaljer, når det kommer til det fyrgtelige syn, som hun nu har siddende på nethinden forevigt.

Dog fortæller hun til mediet, at farten i et sving gjorde, at Elodies mand Michael ikke længere var i stand til at holde sin kone fast i vognen.

Vidner bekræfter søsterens oplevelse, mens hele episoden stadig efterforskes.

Et vidne fortalte til avisen Le Parisien kort efter, at hendes børn så det hele.

Hun forsøgte at komme Élodie til undsætning.

- Jeg hørte en mand skrige, så løb jeg om hjørnet og fandt den blodige kvinde. Hun bevægede sig slet ikke. Det var forfærdeligt, fortalte det kvindelige vidne.

Vinden passer på dig

Både Élodie og Michael var engagerede i lokale teateropsætninger i hjembyen Vernuil-sur-Avre og har sammen sat flere stykker op - begge tilsyneladende som scenemedarbejdere.

Virksomheden, som Duval arbejdede for, har delt rørende mindeord på facebook.

"Avre-et-Anthropoïdes er en stor familie, og det er med stor sorg, at vi lige har mistet en af vores egne. I lørdags gik Élodie bort," lyder det før en hjerteskærende besked direkte til den afdøde 32-årige kvinde:

"Tak for de øjeblikke i livet, som vi alle delte sammen. Nu lader vi vinden passe på dig."

Kærver undersøgelse

Forlystelsesparken Parc Saint-Paul modtager voldsom kritik efter ulykken - ikke mindst fordi, det ikke er første gang, der sker frygtelige ting på "Formula 1"-rutsjebanen.

I august 2009 faldt en 35-årig kvinde ud, da hun kørte turen med sine børn. Hun omkom på samme måde som den 32-årige kvinde lørdag.

Kun ganske kort tid efter installationen i 2005, svigtede rustjebanens bremser og 11 mennesker kom slemt til skade.

"Det er på tide, der er nogen, der iværksætter en ordentlig undersøgelse af denne her forlystelse," skriver en bruger på Twitter.

Sponsoreret indhold