Krimi20. januar 2022

Downtown dømt for at sælge kopivarer

Downtown DK er dømt for at sælge kopier af Beats by Dr. Dre og Apple AirPods til kunderne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3744765c_10mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen så skriv til trs@sh.dk. Fortrolighed gives, hvis det ønskes

Det kendte danske dealsite Downtown DK er netop blevet dømt for at sælge kopivarer.

Firmaet har fornyeligt skiftet navn og hedder i dag Daily Media ApS. Men selskabet kører videre som Downtown på deres hjemmeside, hvor der stadigvæk er fuld gang i salget af mange tusinde varer.

Men da firmaet i 2018 satte de ultra populære høretelefoner af mærket Beats by Dr. Dre til salg, var alt ikke efter bogen.

I Københavns Byret er Downtown netop blevet dømt for at sælge 225 falske høretelefoner til tilbudshungrende danskere.

Men det var ikke det eneste tilbud, der var for godt til at være sandt.

For over to år fra 2018 til 2020 solgte Downtown 2124 falske Apple AirPods med tilhørende etui.

Dommeren i byretten har idømt selskabet en bøde på 50.000 kroner for at sælge de falske varer, der har krænket Beats Electronics LLC's og Apple Incorporations designrettigheder.

Det er Bagmandspolitiet (SØIK), der har ført sagen. Og ifølge politiet har Downtown i alt tjent 302.235,88 kroner på salget af de forfalskede høretelefoner.

Udover bøden har dommeren også afsagt dom om, at virksomheden skal have konfiskeret 250.000 kroner og betale sagens omkostninger.

https://imgix.seoghoer.dk/downtown_beats_2.jpg

Et eksempel på et salg af Beats by dr. Dre på hjemmesiden, der sker til langt under markedsprisen. Foto: Google

Downtown DK eller Daily Media ApS valgte ikke at anke sagen på stedet i byretten, men har nu 14 dage til at tænke over dommen.

Tidligere har medejer Jesper Borre Hansen fortalt til SE og HØR, at de godt kendte til sagerne, men var uenige i Bagmandspolitiets opfattelse af sagen.

- Den ene sag, den er lidt vanskelig for os at komme udenom. Men vi har ikke fået vist noget bevis for, at vi har gjort noget forkert.

- Jeg har selv købt de samme høretelefoner, og jeg kan ikke se forskel på de originale og på kopien, må jeg indrømme.

- Men det selskab, som vi har handlet med og garanteret ægthed af produktet, de er blevet dømt i enten England eller Spanien, så den tegner ikke supergodt for os i den del af tiltalen, lød det fra Jesper Borre Hansen om tiltalen for at sælge de falske Beats by Dr. Dre høretelefoner.

Sagen blev udskudt i september måned, da der ikke var indkaldt vidner i sagen. Men det blev der rodet bod på ved et nyt retsmøde i januar.

Sponsoreret indhold