Krimi31. august 2021

Downtown tiltalt for at sælge falske mærkevarer

Downtown DK er tiltalt for både at sælge falske AirPods og Beats by Dr. Dre høretelefoner - firmaets ledelse siger, at man har handlet i god tro
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/9011621ao_8mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Shutterstock

TIP OS: Kender du mere til sagen så skriv til trs@sh.dk. Fortrolighed gives, hvis det ønskes

Tusindvis af danskere køber ofte gode tilbud på Downtown.dk.

Men det viser sig nu, at flere af de ”gode” tilbud hos det populære dealsite kan have været lidt for gode.

Selskabet Downtown DK ApS er netop blevet tiltalt for at sælge falske luksusmærkevarer. Det fremgår af et anklageskrift fra Bagmandspolitiet (SØIK), som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Helt konkret drejer det sig om kopier af de populære Apple AirPods med tilhørende etui og Beats by Dr. Dre høretelefoner.

Ifølge anklageskriftet har Downtown i alt tjent over 302.235,88 kroner på at sælge forfalskede høretelefoner, der er identiske med de to mærker.

Artiklen fortsætter under billedet....

https://imgix.seoghoer.dk/downtown_beats_2.jpg

Et eksempel på et salg af Beats by dr. Dre på hjemmesiden, der sker til langt under markedsprisen. Foto: Google

God forretning

På hjemmesiden kunne tilbudsjagende danskere fra 1. august 2019 til 28. maj 2020 købe de forfalskede AirPods. Det skete ifølge anklageskriftet, selvom ledelsen i Downtown godt vidste, hvad de solgte til kunderne.

Anklagemyndigheden har tiltalt Downtown for overtræde varemærkelovens paragraf 42:

"…Forsætligt og under skærpende omstændigheder at have gjort indgreb i Apple Incorporations design ved uberettiget og uden samtykke fra rettighedshaver at have udnyttet designretten til Apple "AirPods" høretelefoner og tilhørende oplader-etui".

Og anklagen fortsætter:

"Idet tiltalte på hjemmesiden www.downtown.dk, som mellemmand og på vegne af virksomhederne Shoppio ApS og The 99 Inspirations, udbød og solgte 2124 høre-telefoner med opladeretui", står der i anklageskriftet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/apple-airpods-worlds-most-popular-wireless-headphones_03202019.jpg

I alt blev der solgt 2124 falske AirPods. Normalt sælges de på Apples hjemmeside fra 1379 kroner og helt op til den dyre model til 2199 kroner. Her er det den originale vare. Foto: Apple

Produkterne var ifølge Bagmandspolitiet så tæt på de originale, at det var tæt på at være identistiske. I alt fik Downtown det største udbytte, nemlig 283.834 kroner, på at sælge Apple-kopierne.

De kendtes favorit

Politiet har som nævnt også tiltalt Downtown for at sælge falske Beats by Dr. Dre høretelefoner. Endnu et Apple produkt, der blev solgt 255 par af.

Og igen skete det angiveligt helt bevidst af Downtown, som derfor skal straffes for:

"… forsætligt og under skærpende omstændigheder at have krænket Beats Electronics LLC’s varemærke ved uberettiget og uden samtykke fra rettighedshaver at have gjort erhvervsmæssig brug af tegn, der var identisk med eller lignede de registrerede varemærker, idet tiltalte på hjemmesiden www.downtown.dk, som mellemmand og på vegne af virksomheden Minterr Goods SL, udbød og solgte 255 vare-mærkeforfalsket Beats by Dr. Dre hørertelefoner", skriver SØIK videre i anklageskriftet.

Ledelsen: En Vanskelig sag

Hos Downtown kender man godt til sagen om de angiveligt solgte kopier. De ærgrer sig over, at det er kommet til en retssag, da de ifølge dem selv handlede i god tro.

- Den ene sag, den er lidt vanskelig for os at komme udenom. Men vi har ikke fået vist noget bevis for, at vi har gjort noget forkert.

- Jeg har selv købt de samme høretelefoner, og jeg kan ikke se forskel på de originale og på kopien, må jeg indrømme.

- Men det selskab, som vi har handlet med og garanteret ægthed af produktet, de er blevet dømt i enten England eller Spanien, så den tegner ikke supergodt for os i den del af tiltalen, siger medejer af Downtown Jesper Borre Hansen til SE og HØR om tiltalen for at sælge de falske Beats by Dr. Dre høretelefoner.

Angiveligt fjernede selskabet høretelefoner fra deres hjemmeside, da de blev klar over, at der var tale om kopier. Medejeren kan dog slet ikke se, at Downtown har gjort noget forkert med de hvide AirPods efterligninger.

- Vi er ikke uenige i, at det ligner deres produkter, det kan man jo se umiddelbart. Men vi ikke enige med dem i, at vi skulle have brugt nogle ting fra dem.

- Det er et helt produkt, der hedder I12, som man kan købe alle steder på nettet. Vi kaldte det ikke for et Apple-produkt, forklarer Jesper Borre Hansen.

Anklagemyndigheden går efter at få idømt Downtown en bødestraf, hvis de bliver kendt skyldige i at have overtrådt EU-varemærkeordningen.

Sagen skal for retten 9. september.

Sponsoreret indhold