Død kvinde fundet i nazibunker: Mistænkt morder fanget

Suzanne Eaton var en anerkendt forsker. Hun blev dræbt på ferieøen Kreta.

Suzanne Eaton var en anerkendt forsker. Hun blev dræbt på ferieøen Kreta.

Foto: Privatfoto

59-årige Suzanne Eaton var en anerkendt forsker i molekylær cellebiologi og indehaver af det sorte bælte i kampsporten Tae Kwon Do.

I sidste uge blev hun fundet dræbt på den græske ferieø Kreta.

Den 59-årige forsker var på en studietur til den græske ø. På sin daglige løbetur forsvandt hun pludseligt tæt på hovedstaden Chania 2. juli.

En uge senere blev hendes lig fundet af to turister 10 kilometer uden for hovedstaden i forladt bunker fra 2. Verdenskrig.

Nu har græsk politi anholdt en 27-årig mand fra en nærliggende by. Han er mistænkt for at stå bag mordet på Suzanne Eaton.

Ifølge ABC News, der har talt med en anonym højtstående politikilde, matcher den formodede gerningsmands DNA med det, som politiet har fundet gerningsstedet.

Angiveligt skulle den 27-årige mand allerede have tilstået, at han kørte Suzanne Eaton ned med sin bil, fordi han ville dræbe hende.

ABC News skriver, at der blev fundet mange spor i den gamle nazi-bunker på stranden, som har været nyttige i efterforskningen.

Angiveligt skulle hendes krop vise flere tegn på, at hun var blevet udsat for med en kniv, inden sin død.

Artiklen forsætter under billedet.

Suzanne Eaton boede i Tyskland men er født i Californien, hvor hendes lig vil blive transporteret til.

Suzanne Eaton boede i Tyskland men var født i Californien i USA. Hendes lig vil blive transporteret tilbage til staterne. Foto: Privatfoto

Ifølge mediet kæmpede hun for sit liv. Det viser skaderne på hendes krop, fortæller kilden til ABC News.

Politiet har tidligere fortalt på et pressemøde, at hun til sidst blev kvalt, hvilket er dødsårsagen.

Det græske politi efterforsker forsat sagen. De har ikke kunne fastlægge endnu, om hun blev dræbt i bunkeren eller slæbt der til af gerningsmanden.

Den 59-årige kvinde var kendt som en habil løber og en stærk kvinde. Derfor ledte politiet i første omgang efter en mand, der kunne overmande hende. Politiet forsøgte også at hente mobildata fra stedet via telefonmaster i området.

Suzanne Eaton var på Kreta til konference. Hun boede til dagligt i den tyske by Dresden, hvor hun arbejdede på Max Planck Instituttet.

Den 59-årige kvinde blev født i Oakland i Californien og var gift med en amerikansk mand. De havde sammen to børn.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close