Krimi24. april 2019

To danskere savnet efter terror

To danske statsborgere var savnet savnet efter søndagens frygtelige terrorangreb i Sri Lanka. Nu er der godt nyt
https://imgix.seoghoer.dk/sri_lanka_3.jpg
 Foto: MEGA

Dødstallet efter søndagens massakra på Sri Lanka er nu på 359 personer, mens over 500 meldes sårede.

To danskere med srilakansk oprindelse er meldt savnet efter massakren. Det bekræfter den danske amabssadør i Indien overfor TV2.

Nu er der imidlertid kommet godt nyt i sagen.

Udenrigsministeriet bekræfter nu til DR, at de har fået kontakt til de to formodede savnede danskere

Det forlød tidligere på dagen, at pårørende til de to savnede danskere og de danske myndigheder forgæves har forsøgt at få kontakt til de to savnede personer, som angiveligt skulle have opholdt sig på et hotel i Sri Lankas hovedstad, Colombo.

I alt ramte otte eksplosioner påskedag Sri Lanka. Alle ofre er endnu ikke blevet identifieret.

Mandag kom det frem at blandt ofrene er tre af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlense børn. De mistede livet på det luksuriøse hotel i Shangri La.

Terrorangrebet i Sri Lanka

21. april 2019 eksploderede otte bomber rundt omkring på øen. Hovedstaden Colombo blev hårdest ramt.

Tre bomber eksploderede på luksus-hoteller i hovedstaden, tre bomber gik af under påskemessen i kirker. En bombe ramte et mindre hotel og den sidste gik af, da politiet forsøgte at anholde en formodede terrorist.

Dødstallet stiger og stiger - lige nu er det oppe på 359 dræbte. Der er stadigvæk 500 kvæstede.

Tre danskere har mistet livet. Det er Bestseller-milliardæren Anders Holck Povlsen og hans hustru Annes tre ud af fire børn, der har mistet livet. Det bekræfter Bestseller-koncernen.

Klokken 8.30 i går var der stilhed over hele landet, da der over Sri Lanka blev holdt tre minutters stilhed for ofrene.

Foran kirken St. Sebastian i Colombo ventede en lang kø af sørgende familiemedlemmer med kister af deres afdøde.

Politiet har anholdt over 60 personer i. Nyhedsbureauet AP har skrevet, hvordan tekniske undersøgelser har vist, at syv selvmordsbombere stod bag seks af eksplosionerne.

Terrororganisationen Islamisk Stat har taget skylden for angrebet og i chatgrupper på nettet florerer der angiveligt billeder af en gruppe mænd, der ifølge afsenderne kaldes 'kommando-brødrene i Sri Lanka'.

Der bliver arbejdet med flere teorier om, hvem der står bag angrebet. Men en lokal islamisk gruppe kaldet 'National Thowheeth Jama'ath' er blevet nævnt flere gange som bagmændene.

- Der er blevet fundet genstande på terroristernes værelser, der tyder på, at de har fået hjælp af internationale netværk, siger Rajitha Senaratne, der er regeringens talsperson.

Ifølge The Guardian har flere eksperter sagt, at det ikke er muligt for 'National Thowheeth Jama'ath' at udføre et terrorangreb af denne kaliber.

Både mandag og tirsdag har politiet forsøgt at afmontere bilbomber i hovedstaden Colombo. To af bomberne eksploderede.

Sponsoreret indhold