Krimi 10. juni (opd. 11. juni)

Dansk influencer dømt for to voldtægter: Gjorde offer gravid

Musikeren og influenceren "Danne" er dømt for to tilfælde af voldtægt - det ene offer måtte igennem en abort
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I ugens udgave af realityprogrammet "Sladderministeriet" gennemgås den triste tendens i miljøet, hvor først Teitur og senere flere personligheder fra miljøet har fået hårde straffe for ikke at kende grænsen mellem sex og voldtægt.

Video: Kaspar Wenstrup

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

Der har været stille omkring musikeren "Danne", der normalt ellers er meget aktiv på de sociale medier.

Og det er der en god grund til.

23-årige Danial Hamza Borch Lappé Ahmad, som er popsangerens borgerlige navn, blev forleden dømt i Københavns Byret for at have begået to voldtægter.

Helt som i sagen om realitystjernen Teitur, der netop har fået to og et halvt års fængsel for en grov voldtægt, er Danial dømt for at have haft sex med kvinderne uden deres samtykke. Fredag faldt der på lignende måde dom i en sag fra Aarhus, hvor en realitydeltager også fængsles.

Det fremgår af domsbogen fra sagen, som SE og HØR netop har fået en kopi af. Her kan man blandt andet læse, at der som i sagen om Teitur ikke var nedlagt et navneforbud, selvom "Danne" nægter sig skyldig i begge voldtægter og derfor har anket dommen.

Sådan ser det sidste opslag ud, som den nu dømte musiker har lagt på Instagram.
Foto: Instagram

"Danne" er særdeles populær på det sociale medie TikTok, hvor han i skrivende stund har mere end 173.000 følgere. Han har flere end 25.000 følgere på Instagram

Han har derudover også en pladekontakt hos Sony.

Musikeren var tiltalt for to tilfælde af voldtægt, der blev begået henholdsvis 15. april og 7. maj sidste år.

Der er tale om to forskellige kvinder, der er blevet udsat for voldtægt.

Sagerne minder dog meget om hinanden - der har for eksempel i begge tilfælde været andre tilstede i tilstødende rum, da voldtægterne blev begået.

Gjorde offer gravid

Danial Hamza Borch er kendt skyldig i at have voldtaget en kvinde i en lejlighed 15. april sidste år klokken 04.00 på en adresse i København.

Voldtægten foregik i en lejlighed, som den forurettedes veninde bor i. Her var TikTok-musikeren inviteret til sammen med en ven under en live på det sociale medie.

Sent på natten blev den forurettede kvinde dog meget træt og gik ind på soveværelset for at sove.

Ifølge veninden prøver "Danne" at lægge an på hende, han bliver pågående og begynder at røre ved hendes mave og lår. Hun afviser hans tilnærmelser, hvilket får musikeren til at gå ind på soveværelset, hvor den forurettede kvinde ligger og sover.

I dommens begrundelse lyder det, at retten har fundet det bevist, at Danial Hamza Borch går ind på værelset og kort efter voldtager den sovende kvinde.

Under voldtægten vågner kvinden, men hun frøs i kroppen og fik et stort chok. Hun har derudover forklaret, at hun lod som om, hun sov, fordi hun blev bange og følte, at hun ikke kunne røre sig.

Dagen efter modtog den forurettede kvinde en besked fra "Danne," hvor han skriver til hende, at hun skal tage en fortrydelsespille - hvilket hun ikke gør grundet dårlig økonomi.

Det viser sig senere, at den forurettede kvinde er blevet gravid af voldtægten, og at hun blev nødt til at få en abort.

Den forurettede kvinde afgav ligledes forklaring i retten, men grundet sagens alvorlige karakter, blev det afholdt for lukkede døre.

I begge tilfælde har musikeren "skaffet sig samleje" med de to forurettede kvinder, der ikke havde givet deres samtykke til sex.

De to kvinder var under voldtægterne påvirket af alkohol i sådan en grad, at de var ude af stand til at modsætte sig voldtægten og give samtykke - den nu dømte musiker valgte alligevel at gennemføre voldtægten i begge tilfælde, fremgår det af dommen.

Skal to år i fængsel

Københavns Byret fandt som nævnt Danial Hamza Borch skyldig i begge anklager om voldtægt.

Retten har særligt lagt vægt på, at de to forurettede kvinders forklaringer har været detaljerede og troværdige.

På væsentlige punkter har de tilstedeværende vidner i begge voldtægter støttet de forurettede kvinders forklaringer, hvorimod "Dannes" forklaring i særligt et tilfælde havde ændret sig markant fra politiets indledende afhøring af musikeren.

På den baggrund blev Danial Hamza Borch idømt 2 års fængsel, som han allerede er i gang med at afsone.

SE og HØR har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den fængslede musikers advokat.

- Skal vi finde ud af, om en Brøndbytissekone lugter af tis?

Den anden voldtægt fandt sted mellem den 7. og 8. maj 2021 i tidsrummet klokken 23.15 til 02.00 på en adresse i København.

Ifølge Danial Hamza Borch kendte han den forurettede kvinde i seks måneder før voldtægten. De to kendte hinanden igennem TikTok, hvor de sammen udgav videoer, der handlede om tøj og mode, har han forklaret i Københavns Byret.

"Danne" havde på dagen for voldtægten været sammen med nogle venner, hvor de havde lavet TikTok-videoer. De endte efterfølgende hjemme hos musikeren, der bor hos sine forældre, hvor ham og vennerne drak nogle øl.

Omkring klokken 23 dukkede den forurettede kvinde op med en veninde, da en af de øvrige gæster havde inviteret de to kvinder.

På et tidspunkt spørger ”Danne” den forurettede kvinde:

- Skal vi finde ud af, om en Brøndbytissekone lugter af tis, før han spurgte, om hun ville have sex med ham.

Ifølge ham var svaret ja, og de gik herefter ind på et værelse for at dyrke sex, mens festens to sidste deltagere blev siddende i stuen, ifølge hans forklaring.

Den forklaring gav dommerne ikke meget for.

Ifølge dommen var den forurettede kvinde på det tidspunkt så beruset, at hun havde fået blackout – hvilket hendes mor, der hentede hende senere på natten, bekræftede.

Moren har i retten forklaret, at hendes datter på natten var meget uforståelig, når hun snakkede i telefon med sin datter og skrev SMS’er med hende. Derudover kunne den forurettede ikke selv gå ordentligt, fordi hun var så fuld.

På den baggrund mener Københavns Byret også, at ”Danne” må have anset det som overvejende sandsynligt, at hun ikke var i stand til at samtykke til sex.

Den forurettede kvinde vidnede ligeledes i Københavns Byret, men grundet sagens karakter blev hendes vidneudsagn holdt bag lukkede døre, og fremgår derfor ikke af domsbogen.

Sponsoreret indhold