Krimi22. december 2022(opd. 22. december 2022)

Efter voldtægtsdom: Nu er dansk TikTok-sanger frikendt

Musiker og influencer "Danne" blev i sommer dømt for to tilfælde af voldtægter. Nu er han frikendt i samme sager
Danial 'Danne' Ahmad
Influencer Danial 'Danne' Ahmad er blevet frikendt i landsretten, efter han i sommer fik en dom for to voldtægter i Københavns Byret.
 Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Byretten i København dømte i juni måned den danske musiker og influencer Danial Ahmad, der er kendt under kunstnernavnet "Danne", skyldig i to voldtægter, og han fik dermed to års fængsel.

Nu har landsretten dog frikendt den 24-årige, skriver mediet Radar.

Derfor forlod Danial Ahmad torsdag Østre landsret som en fri mand, efter han har siddet varetægtsfængslet i syv måneder.

Til stor lettelse for sangeren.

– Jeg er glad for, at sandheden sejrer. Jeg skal komme mig over, hvad der er sket. Jeg har følt, at jeg har haft en pistol til hovedet, og nu er den fjernet, siger han til mediet Radar efter dommen.

Og på Instagram takker han i dag sine følgere i en story:

– Tak til alle der støttet mig fra start af.

– Det har været udlidelige 7 måneder og uden venner og familie havde jeg ikke klaret den, skriver han.

Sangeren, der nægtede sig skyldig fra begyndelsen, var tiltalt og dømt for to tilfælde af voldtægt, der blev begået henholdsvis 15. april og 7. maj sidste år.

I byretten lagde man vægt på, at de to forurettede kvinders forklaringer var detaljerede og troværdige.

Ifølge Radar kom der dog nye beviser frem i landsretten, som inkluderer beskeder skrevet mellem vidnerne og Danial Ahmad.

Det skulle ifølge forsvarsadvokat Christina Schønsted have givet et andet billede af den tiltalte, har hun forklaret til mediet.

"Danne" er særdeles populær på det sociale medie TikTok, hvor han har mere end 173.000 følgere, mens han har over 25.000 følgere på Instagram.

Sponsoreret indhold