Krimi26. februar 2021

Mette Frederiksen: Mulighed for et mere åbent Danmark midt i maj

Fredag morgen orienterede statsminister Mette Frederiksen (S) om dagens omfattende vaccineforsøg, hvor over 30.000 danskere forhåbentligt kan få stikket
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Op til 35.000 danskere tværs over landet får fredag det første prik i armen.

I et større forsøg vil regeringen og myndighederne nemlig trykteste vaccinesystemet. Blandt andet for at undgå fremtidige scenarier, hvor vacciner vil hobe sig op og samle støv.

Det oplyser en glad og forventningsfuld Mette Frederiksen ved et doorstep foran Øksnehallen i København.

- Hvis en stor mængde vacciner kommer på en dag, så skal vi have dem hurtigt ud at virke, fortæller statsministeren på pressemødet, hvor hun desuden uddyber den potentielle "ketchup-effekt":

- Vi laver i dag en tryktest af vores vaccinationsindsats. Det gør vi, fordi vi forventer ketchup-effekt, hvor når der kommer flere vacciner hen over foråret. Hvis en stor mængde vaccinerne kommer på én dag, skal vores system være klar til dem.

Tipping-point

Mette Frederiksen forventer, at en særlig kombination af forårets komme, så mange vaccinerede danskere som muligt og hyppige tests, skal gøre, at vi kan lempe vores nuværende restriktioner.

- Der er et tippingpoint, når alle dem i primære risikogrupper er vaccineret. Så står vi i en helt anden situation. Kombineret med testst for den øvrige befolkning kan vi have et helt andet og mere åbent Danmark, end vi har nu.

På pressemødet nævnte hun, at vi skal ind midt i maj, før vi da kan forvente et mere åbent Danmark.

Henter gerne tyske vacciner

Frederiksen kom desuden ind på de lande i EU, der har modtaget vacciner, som man endnu ikke har brugt. Eksempelvis vaccinen fra AstraZeneca, som der har været en del skepsis blandt borgerne til.

De strandede vacciner er Mette Frederiksen klar til at "give en god pris for".

- Jeg vil gerne have alle vacciner til Danmark. Jeg vil også gerne hente dem og betale en god pris for dem, svarer hun.

I tirsdags annoncerede Mette Frederiksen, regeringen og deres støttepartiet deres planer for det første skridt mod en genåbning af det første samfund.

Her kom det frem, at blandt andet udendørs idræt og dele af detailhandlen igen kan åbne - med begrænsninger - fra på mandag den 1. marts.

Udover det præsenterede regeringen også en række regionale genåbninger, som du kan læse mere om her:

null

Sponsoreret indhold