Christian Kjær i retten: - Jeg kigger ikke på mænd

(Foto: All Over)

09.15 skulle retten i Lyngby starte sagen, hvor hofjægermester Christian Kjær er tiltalt for fire forhold.

Men Christian Kjær dukkede ikke op til tiden. Forsvarsadvokat Poul Bach undskyldte på sin klients vegne. Forsinkelsen varede dog kun nogle minutter. 

Hofjægermesteren ankom til retten sammen med sin kone, Susan Astani, i deres milliondyre kongeblå Tesla.

Netop denne el-bil er del af sagens kerne. Det var i denne bil, at Christian Kjær 18. august 2018 er anklaget for at have overtrådt færdselsloven og straffeloven.

Skulle hente morgenbrød

Hofjægermesteren tager plads foran dommeren i retten, da han skal afgive forklaring.

Han fortæller, at han nøjsomt har gennemkørt ruten flere gange til bageren for tælle det antal minutter, som turen til bageren tager.

Christian Kjær fortæller videre, at han møder to mænd, der står på vejen på vej hjem fra bageren.

Anklageren spørger Christian Kjær om, han lagde mærke til, hvilken slags tøj de to mænd havde på.

- Jeg kigger ikke på mænd, siger Christian Kjær, og spørger anklageren, om han kigger på mænd.

Anklageren trækker på smilebåndet. 

Slag i hovedet

Anklageren spørger Christian Kjær til, om han var opmærksom på, at det var en trafikofficial i krydset.

- Jeg kunne ikke se det, jeg kunne heller ikke se, at de havde sat skilte op, siger hofjægermesteren og fortæller, at episoden varer 30 minutter i alt.

Anklageren vil gerne høre, om Christian Kjær har gasset op ved episoden.

- Jeg kører i en Tesla. Det er en el-bil, der ikke kan sige lyde, siger Christian Kjær, der gerne vil fortælle, at han blev slået i hovedet af en af de to trafikofficials.

- Han havde nærmest fråde om munden, da han kom hen til mig. Her slog han mig med sin stav, som han havde i hånden. Flere gange i hovedet. Mine briller røg af, og jeg kunne ikke se noget, forklarer Christian Kjær.

Skide politiet et stykke

Christian Kjær vil gerne vise domsmændene, hvor han befandt sig krydset. Han går op til dommeren, hvor både anklageren og forsvarsadvokat Poul Bach går med.

Her forklarer Christian over 20 minutter, hvordan han kom kørende og oplevede situationen.

Anklageren har ikke flere spørgsmål, efter denne lille seance foran dommeren. Det har Christian Kjærs advokat til gengæld.

Til sin egen klient spørger han til hans sprogbrug. Anklager protesterer og siger, at det må vente. Forsvarsadvokat Poul Bach får lov til at stille spørgsmålet.

Sagde du til trafikofficialen, da han sagde, at han havde samme ret til at regulere krydset som politiet, at du ville skide politiet et stykke?

- Jeg kunne aldrig drømme om at sige, at jeg vil skide politiet et stykke. Jeg er opdraget ordentligt og har altid haft et meget fint forhold til politiet, siger Christian Kjær.

Poul Bach har ikke flere spørgsmål og Christian Kjær får lov til at tage plads ved sin advokat. 

Retssagen er berammet til at vare fra 09.15 til 13.15 torsdag. Det forventes, at det der bliver afsagt dom i sagen i dag.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close