Krimi2. juli 2019

Chok til topmøde: 39 kilo kokain i håndtasken

En officer fra den brasilianske præsident Jair Bolsonaros sikkerhedshold er anholdt og sigtet for at medbringe 39 kilo kokain til G20 topmøde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega388284_003.jpg
 Foto: MEGA

39 kilo kokain i håndbagagen.

Den gik ikke, selvom Silva Rodrigues er en del den brasilianske præsidents, Jair Bolsonaros, sikkerhedshold ved det store G20 topmøde i Osaka i Japan.

Den 38-årige brasilianske pilot fra militæret blev stoppet på vej gennem en sikkerhedskrontrol i Sevilla. Her blev han bedt om at åbne sin håndbagage, der må have været en anelse tungere en normalen.

Det skriver CNN og The Independent.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/mega388284_004.jpg

Bolsonaro befinder sig på den yderste højrefløj i brasilianske politik og blev valgt til præsident sidste år. Foto: MEGA

Præsident Jair Bolsonaro er kendt for at slå hårdt ned på narkokriminalitet, og det må derfor være særdeles pinligt for præsidenten, når hans egen pilot smugler 39 kilo kokain.

Jair Bolsonaro flyver altid med to fly, når han skal til udlandet. Det var det såkaldte backup-fly, der måtte tage et ekstra stop i den spanske by Sevilla.

- Forsvarsministeriet kan oplyse, at tirsdag 25. august blev en officer fra luftvåbenet anholdt for at smugle narkotika i lufthavnen i Sevilla.

- Millitærpolitiet er gået i gang med efterforskningen og en domstol vil kigge på sagen, står der i en pressemeddelse fra det brasilianske militær.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/mega384872_006.jpg

Jair Bolsonaro har været en kontroversiel politiker i Brasilien i mange år. Foto: MEGA

På Twitter skriver præsidenten, at han har bedt forsvarsministeriet om at samarbejde med de spanske myndigheder. Hvis Silva Rodirgues er skyldig, vil han blive dømt, oplyser præsidenten.

I Brasilien har indenrigsminister Hamilton Mourao også reageret på den pinlige nyhed.

- Det er indlysende, når man kigger på mængden af stoffer, som han havde med sig, at han ikke købte det tilfædligt. Han arbejdede som narkosmugler, kan man vel sagtens sige, fortæller Hamilton Mourao.

Militærpiloten er ikke blevet løsladt til de brasilianske myndigheder endnu. Han sidder fængslet i Sevilla.

Sponsoreret indhold