Krimi11. august 2022

Brøndby-fan sigtet for at røve trøjer i tog

En 25-årig mand bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Se den dramatiske situation her.
 Privatfoto

LÆS OGSÅ: Brøndby-fans raser mod ballademagere: Ødelægger det for ALLE

En dommer i København skal torsdag afgøre, om en 25-årig mand skal varetægtsfængsles efter en episode søndag, som har været bredt omtalt i medierne.

Retsmødet går i gang torsdag formiddag klokken 10.30 i Københavns Byret.

På internettet har en video fra et S-tog floreret, og her ser man, hvordan en mand iklædt en Brøndby-fodboldtrøje tvinger en ung mand til at tage sin FCK-trøje af.

Episoden udspillede sig efter lokalopgøret i Parken, hvor FCK besejrede de blågule fra Vestegnen med 4-1. Og Københavns Politi har valgt at behandle det som et røveri.

Den 25-årige mand meldte sig selv onsdag, og ud over episoden, som videoen på internettet skildrer, er han sigtet for yderligere to tilfælde af trøjerøveri i samme S-tog.

Københavns Politi har ikke oplyst, hvorledes den 25-årige forholder sig til sigtelsen.

To politifolk kom til skade

Sagen væver sig ind i et mønster af flere episoder med uroligheder i forbindelse med fodboldkampe de seneste uger.

Ved en Conference League-kamp mellem Brøndby IF og polske Pogon Szczecin blev flere politifolk angrebet af fodboldbøller, og to politifolk blev bragt til behandling på skadestuen.

En polsk mand blev efterfølgende idømt tre måneders fængsel og udvisning af Danmark i seks år.

Opsigtsvækkende tifo

I denne weekend gæstede Brøndby så græsset i Parken på Østerbro i København i et opgør, som gennem årene flere gange har affødt uroligheder og vold blandt grupper af tilhængere.

Fra hjemmeholdets side havde den officielle fanklub fremstillet et gigantisk banner, som dækkede den ene tribune - en såkaldt tifo.

På tifoen sås karaktererne fra Olsen Banden-filmene og i baggrunden sås ikoniske københavnerbygning, heriblandt Hovedbanegården.

På banegårdens digitalur kunne man på tifoen se klokkeslættet 13:12. De tal menes at henvise til bogstaverne ACAB i alfabetet, som er en ofte brugt forkortelse i radikale miljøer - "All Cops Are Bastards", står det for.

Grundlovsforhør

På stadion sås også fodboldfans iført elefanthuer i klubfarver, så deres ansigter var skjult. Nogle af ballademagerne flåede sæder af og kastede med dem.

Og efter kampen var der så episoden i S-toget, hvor den brøndbytrøjeklædte mand tvang en medpassager til at tage sin FCK-trøje af.

Torsdagens grundlovsforhør begynder 10.30 - Københavns Politi har ikke oplyst, hvorledes den 25-årige forholder sig til sigtelserne for røveri.

Sponsoreret indhold